Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

App je gelukkig

doorLaurane Berkeinop 17/05/2018

Een actieve job, een druk gezin, een wispelturige gezondheid… Verschillende zaken kunnen ervoor zorgen dat je je niet zo goed in je vel voelt. Wanneer je geen zin of tijd hebt om langs de dokter te passeren, of te gaan praten met een therapeut, is een app misschien wel de oplossing voor jou. Deze drie apps helpen je depressies te voorkomen en zorgen ervoor dat je weer zin krijgt in het leven!

1. Woebot

Wanneer je de app Woebot installeert op je smartphone, staat hij 24/7 voor je klaar om je een luisterend oor te bieden. Heb je stress voor je examen, voel je je onzeker over je capaciteiten als moeder, of bezwijk je onder de drukte op je werk? De app probeert je in elke situatie te kalmeren en je je zelfvertrouwen terug te geven. Bovendien houdt de app een curve bij om je te tonen hoe je zelfvertrouwen evolueert.

Google - Apple

2. Moodivator

De app Moodivator registreert je stemming en hij probeert die doorheen de tijd te verbeteren door je te helpen bepaalde doelen te bereiken. Door je nachtrust, eetlust en humeur in te geven in de app, krijgt die inzicht in je leven, en vervolgens geeft hij je tips en moedigt hij je aan om je vooropgestelde doelen stap voor stap te bereiken. Moodivator staat bovendien altijd voor je klaar wanneer je een boost kan gebruiken.

Google - Apple

3. Thinkladder

Voel je je depressief, of heb je last van angststoornissen? Thinkladder helpt je om jezelf te herontdekken en terug zin te krijgen in het leven. Dankzij Thinkladder ontdek je nieuwe waarden en doelen waardoor je zelfbewuster gaat leven.

Google (beschikbaar 13 mei 2018) - Apple