Bottoms up! Vrouwen willen massaal ronde én stevige billen: zo krijg je die strakke booty

doorRedactieop 23/03/2020

'Schat, lijkt mijn gat niet te dik in deze rok?' Hoogstwaarschijnlijk niet. Want na jaren van dun, dunner, dunst, kunnen billen ­tegenwoordig niet rond genoeg zijn. En nu we met z’n allen letterlijk een pak meer op ons gat zullen zitten, is dit ook het ideale moment om werk te maken van die mooie derrière. Psychologe Gudrun Hespel en personal trainer Carlos Lens helpen je alvast op weg.

Getty Images

De liefde voor het betere achterwerk dateert eigenlijk al van de achttiende eeuw, toen vrouwen hun taille insnoerden met korsetten en dankzij hoepelrokken de volledige straatbreedte innamen met hun derrière. Of zoals Sir Mix-a-Lot in de jaren 90 rapte: 'I like big butts and I cannot lie.' Toch was hij in die tijd een uitzondering. Want naar wie keken veruit de meeste meisjes op in die tijd? Juist ja, Kate Moss. En zij stond voor een heel ander schoonheidsideaal. Het topmodel veroverde de wereld met haar ­heroin-chic look. Denk: een bleke huid, warrige haren, rommelige smokey eyes en vooral een erg mager ­lichaam. Rondingen werden vakkundig verstopt onder brede jeansbroeken, losse overalls, baggy truien en ­oversized kimono’s. 

Het heeft misschien enkele ­decennia geduurd, maar ondertussen mag het weer, een stevige bips. Plots verkoopt Wonderbra broekjes met uitneembare kussentjes, lanceren kledingmerken jeans met ­optische stiksels voor een ronder achterwerk en worden plastische chirurgen wereldwijd overrompeld met de vraag naar bil-implantaten. In Amerika is ‘bünda’ ­(Portugees voor billen) de populairste fitnesstrend van het moment, in eigen land kan je ‘bootybuilding’ volgen bij The Brick, en keten Basic-Fit bedacht een groepsles die volledig aan de derrière gewijd is.

'Billen mogen weer', beaamt personal trainer Carlos Lens. 'Terwijl ­vrouwen vroeger bij mij kwamen om zo slank mogelijk te worden, willen ze tegenwoordig allemaal rondingen. Negen op de tien vrouwen die bij mij binnenstappen, willen rondere billen.' Want hoe mooi die volle heupen ook zijn, slechts enkele – euh – bofkonten zijn van nature zo gebouwd, vertelt de personal trainer. 'Sommige vrouwen zijn genetisch gezegend met een stel volle billen, al zijn die in Nederland en België eerder dungezaaid. Westerse vrouwen hebben nu eenmaal minder curves.'

Benieuwd hoe jij ook aan zo’n mooi stel ronde billen raakt? Je leest er alles over in je gloednieuwe Goed Gevoel. We lichten ook alvast een tipje van de sluier op van wat je mag verwachten in het nieuwe aprilnummer.

Gezinfluencers

Met het hele gezin op sociale media: rozengeur en maneschijn of soms knap lastig? Drie gezinfluencers over hun leven online én de impact ervan op hun gezin. @nanoukofficial@lievevandenweghe en @liesellove vertellen hun verhaal en trendwatcher Herman Konings kadert.

Het mysterie van ons metabolisme

Waarom blijft die taart wel op onze heupen plakken en niet op de hare? Als het over eten en gewicht gaat wentelen we onszelf vaak in een Calimero-rol en vervloeken we ons ‘trage metabolisme’. Voedingsdeskundige Christophe Matthys en diëtiste Sanne Mouha zetten alle feiten op een rij.

Goed Gevoel Habits: verbeter je humeur

Bewolkt met een kans op neerslachtigheid en een fikse irritatiebui. Hangt jouw dagelijkse weerbericht ook af van het been waarmee je uit bed stapt? Goed nieuws: het ligt niet echt aan jou, maar aan je brein. Gelukkig kan je je hersenen leren om wat rooskleuriger te denken. Turn that frown upside down!

De gezonde gewoontes van... Danira Boukhriss Terkessidis

Nog tot en met donderdag 30 april is Danira Boukhriss Terkessidis op Eén te zien in haar eigen praatprogramma ‘Vandaag’. Dat zo’n talkshow maken en presenteren vergelijkbaar is met topsport, blijkt uit dit gesprek.

Ruim je beautykast op

Heb je écht zes rode lipsticks en zes onscherpe oogpotloden nodig? Stel jezelf die vraag en duik Marie Kondo-gewijs je beautykast in. Doe jij ook mee?

Blijven of breken?

Elke ‘happily ever after’ kent zijn ups-en-downs. Maar als het twijfelmonstertje zich in ons hoofd nestelt, begint het vanbinnen te knagen. Blijven we samen of splitsen onze wegen zich? Goed nieuws: twijfel biedt je de kans om de dingen aan te pakken. Hak de knoop dus niet te snel door.

Nog geen idee hoe je die extra me-time moet invullen nu we met z’n allen moeten thuiszitten? Geniet dan van onze Beautiful Box met maar liefst 7 zalige haar- en gezichtsproducten van topmerken. Stuk voor stuk getest, goedgekeurd en warm aanbevolen door onze redactie en slechts voor 8,50 euro extra i.p.v. 80 euro bij je Goed Gevoel!