Bye bye gesnurk: nieuwe elektronische slaapband bewaakt je nachtrust (en die van je bedpartner)

doorRedactieop 27/11/2020

Last van een snurkende wederhelft? Je bent niet alleen. Een op de vier mannen en een op de tien vrouwen snurkt zo hard dat het de nachtrust van hun partner erg verstoort. Voor de helft van deze snurkers is een rugligging de boosdoener. Omdat een ingenaaide tennisbal op de rug van je pyjama niet zo aangenaam is, zocht Philips naar een oplossing: een hightech anti-snurkband.

De anti-snurkband is een comfortabele band die je tijdens het slapen om je borst draagt. De band bevat een sensor die continu je slaaphouding in de gaten houdt. Draai je je op je rug? Dan gaat de band zacht trillen zodat je je slaaphouding weer verandert. En geen zorgen: de band trilt zacht genoeg zodat dat je er niet wakker wordt.

Slim slapen

De band bevat een zelflerend algoritme dat zich vanzelf afstemt op jouw slaappatroon. Zo stelt het de intensiteit van de trillingen af op jouw reactiesnelheid. Wanneer je dus rustig op je rug blijft liggen, worden de trillingen sterker totdat je je omrolt. Om gewenning te voorkomen, wijzigt het trillingspatroon om de vijf dagen. Daardoor blijft ook je reactiesnelheid op punt.

Bovendien kan je iedere ochtend via het display van de band checken hoe vaak je op je zij ging liggen dankzij de trillingen, hoelang je sliep en hoeveel tijd je uiteindelijk toch op je rug doorbracht. Zo krijg je een onmiddellijke check-up van je nachtrust. 

De belofte van snurkvrije nachten komt met een prijskaartje van 199,99 euro. De anti-snurkband is te verkrijgen op Philips’ webshop