Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Daarom heb jij altijd zin in zoet of zout

doorNele Annemansop 27/08/2020

Laat jij je ook altijd verleiden door een groot stuk chocoladetaart als je gestrest bent? Je bent heus niet de enige. Maar weet jij ook vanwaar die onweerstaanbare drang vandaan komt? Dit zijn de redenen waarom jij altijd verlangt naar snoep, chips, chocolade of kaas.

Snoep
Verlang jij altijd naar snoep? Dan heeft je lichaam waarschijnlijk nood aan chroom, een mineraal dat uiterst belangrijk is bij de regeling van je bloedspiegel. Ook je regels en stress kunnen je zin in snoep verhogen.

Chips
Als je hunkert naar zoute snacks, ben je misschien gedehydrateerd. Je denkt dat je honger hebt, maar eigenlijk heb je dorst. Als je dus trek krijgt in een pakje chips of friet, drink dan eerst een glas water. Blijf je zin hebben in zout? Dan ben je misschien gestrest of heb je een tekort aan bepaalde mineralen.

Chocolade
Als je niet kan weerstaan aan chocolade, kamp je misschien met een tekort aan magnesium. Ook hormonale veranderingen, zoals je menstruatie die eraan komt, doen je zin krijgen in chocolade. Kan je er niet aan weerstaan? Kies dan voor een soort met minstens 75 procent cacao omdat die meer magnesium bevat.

Kaas
Als je voortdurend zin hebt in kaas, ben je waarschijnlijk verslaafd. Kaas bevat het eiwit caseïne dat de opiaat- en dopaminereceptoren in je hersenen op dezelfde manier beïnvloedt als heroïne en morfine, wat betekent dat je alleen maar meer wil. Dat je snakt naar kaas kan ook betekenen dat er niet genoeg vetten in je voeding zitten of dat je een tekort hebt aan calcium.