Dankzij deze tips ben je in een mum van tijd van je vervelende hik verlost

doorLaurane Berkeinop 13/05/2020

Dat de hik wil zeggen dat je aan het groeien bent, geloof je al lang niet meer. Je bent die onaangename hik dan ook liever kwijt dan rijk, maar wat je ook probeert, je geraakt er niet vanaf. Wij zetten speciaal voor jou enkele tips op een rijtje. Graag gedaan!

De hik is een tijdelijk verschijnsel, waarbij er een stoornis van de ademhalingsspieren optreedt. Meestal ontstaat dit door een prikkeling van het middenrif. Hierdoor gaat je middenrif samentrekken, en ontstaat er een typisch hikgeluid. De hik wordt vaak geassocieerd met maagklachten, maar heeft eigenlijk geen enkele functie. De meest voorkomende oorzaken zijn het drinken van koolzuurhoudende dranken, te snel eten, eten zonder kauwen, of het verorberen van een zware maaltijd.

Met behulp van volgende tips ben je zo weer van die vervelende hik af!

1. Steek je vingers ongeveer 20 à 30 seconden in je oren, of masseer zachtjes het gebied achter je oorlellen.

2. Drink water met een rietje, of gorgel. De hik zou na enkele pogingen moeten verdwijnen.

3. Werkten bovenstaande trucjes niet? Combineer ze dan. Drink water met een rietje, terwijl je met je vingers je oren dichthoudt.

4. Citroen en honing zijn twee voedingsmiddelen die je hik kunnen laten stoppen. Eet wat pure honing met een lepel, of kauw op een citroen om komaf te maken met die vervelende hik.

5. Toptip voor zoetekauwen: ook een lepel suiker kan je hik weer doen verdwijnen. Denk hierbij niet alleen aan een hap pure suiker, maar ook aan voedingsmiddelen rijk aan het goedje zoals bijvoorbeeld pindakaas.

6. Deze tip pas je best niet toe wanneer je je in het openbaar bevindt, maar: steek je tong uit!

7. Plaats een potlood horizontaal tussen je tanden en probeer tegelijkertijd te drinken van een glas water. Zorg er hierbij voor dat je geen water morst én dat het potlood stevig tussen je tanden blijft zitten.

8. Focus op je ademhaling. Adem heel snel in, om vervolgens zo traag mogelijk weer uit te ademen.

Wist je dat een man ooit 68 dagen aan een stuk de hik heeft gehad? Helaas zullen bovenstaande tips in zo’n situatie niet helpen. Indien je vermoedt dat ook jij last hebt van chronisch hikken, dan raadpleeg je best een dokter.