Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Deze ochtendgewoonte kan helpen tegen je slapeloosheid

doorNele Annemansop 16/09/2020

Als het gaat om een betere nachtrust worden de adviezen ons om de oren geslingerd: van kamillethee drinken tot niet meer naar je televisie of smartphone kijken. Maar van dit trucje heb je waarschijnlijk nog niet gehoord.

Volgens David K. Randall, auteur van ‘Dreamland: Adventures in the Strange Science of Sleep’, kan je ’s nachts beter inslapen als je je lichaam in de ochtend blootstelt aan de zon. Het klinkt een beetje raar, maar volgens hem werkt het echt. ‘Het krijgen van meer zonlicht in de voormiddag kan helpen om de interne klok van je hersenen te herstellen waardoor je ’s avonds makkelijker inslaapt’, aldus Randall. Daarnaast toont Randall in zijn boek dat zonlicht ook helpt een jetlag te voorkomen. Zo zijn er veel professionele atleten die dit trucje gebruiken tijdens hun vele reizen.

Als je dus strijdt tegen slapeloosheid, maak er dan ’s morgens een gewoonte van om eerst even buiten rond te lopen om zoveel mogelijk zonlicht op te nemen. Je schoonheidsslaapje zal je dankbaar zijn.