Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Gezond afslanken? Dit hebben alle diëten die wérken gemeen!

doorBirte Govartsop 07/04/2020

Voor een recente studie zette de Amerikaanse Stanford University meer dan 600 volwassenen met overgewicht op dieet. De deelnemers aan het onderzoek volgden verschillende diëten en wat bleek? Er zijn drie grote overeenkomsten tussen de diëten die het meest effectief zijn. Wij zetten ze voor jou op een rij!    

1.     Meer groenten

Groenten bevatten weinig caloriën en veel voedingsstoffen. Logisch dus dat ze in elk dieet belangrijk zijn. En néé: je hoeft niet trendy te zijn en te kiezen voor boerenkool of avocado. Wortelen, spinazie en broccoli zijn minstens even lekker én goed voor je. Zorg er alleen voor dat je voldoende afwisselt. 

 

2.     Minder suiker

Probeer niet alleen minder te snoepen, maar ook niet té vaak te kiezen voor light-producten. Vaak bevatten die immers inderdaad minder vetten dan de niet-light varianten, maar wordt dat gecompenseerd met meer suiker om de producten smaak te geven.  

 

3.     Natuurlijke producten   

Kies zo vaak mogelijk voor natuurlijke producten. En met natuurlijke producten bedoelen we voedingswaren die niet of zo weinig mogelijk bewerkt zijn, zoals fruit, groenten, noten, granen, eieren, zeevruchten, kip enzovoort. Bij deze voedingsmiddelen weet je immers éxact wat je eet, en dat is bij bewerkte voeding niet altijd het geval.