Goed Gevoel Gezond Eten: eet je stralend gezond

doorValérie Wautersop 20/05/2020

Onze nieuwe special rond gezond eten ligt nu in de winkel! De komende twee weken ligt hij in pakket met ons juninummer in de winkelrekken, vanaf 29 mei kan je hem ook als losstaand nummer in huis halen. Hier geven we je alvast een kort overzicht van wat je zoal mag verwachten.

Eet je stralend gezond

Er goed uitzien bereik je door je lichaam van binnenuit te voeden en niet per se door crèmes te smeren. Alles wat je nodig hebt is een koelkast vol gezonde ingrediënten.

Geen excuses meer

Het vraagt te veel tijd, is een aanslag op je budget en maakt je nooit zo blij als comfort food. Vooral excuses, vindt onze expert. Met deze tips wordt gezond eten een makkie.

Gezond! Of toch niet?

Probeer je gezond te leven? Dan heb je vast een aantal 'valse vrienden' in huis. Voedingsmiddelen die gezond lijken, maar het -sorry- niet echt zijn. Goed nieuws: er bestaan voor elk gezonde alternatieven.

Gezond eten op elke leeftijd

Het is nooit te laat om gezond te gaan eten, en ook nooit te vroeg. Want op het belang van vitaminen en mineralen staat geen leeftijd. Wél zijn er specifieke aandachtspunten voor jong en oud. Onze expert licht ze toe.

Darmen in balans

Onze darmen doen veel meer dan eten verwerken. Zo blijkt uit onderzoek. De bijna honderd biljoen bacteriën in onze darmhuishouding zijn mogelijk zelfs verantwoordelijk voor ons gemoed. Hoog tijd voor een stand van zaken.

Geef kwaaltjes geen kans: dit eet je best tegen...

Last van een slechte huid, een opgeblazen gevoel, PMS, vermoeidheid of constipatie? Diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe je die ongemakjes zelf kan verhelpen door te letten op wat je in je mond steekt.

Food forward: dit zijn de voedingstrends in 2020

Weg die quinoa, welkom fonio. Wat ligt er in 2020 op ons bord? Trendwatchers en voedingsexperts geven hun mening, maar verwittigen ook dat in deze tijden elke visie coronagekleurd is.

Gezond in 30 dagen

Voeg elke dag een extra snuifje 'gezond' toe aan je levensstijl en voel je na 30 dagen energieker dan ooit.