Goed nieuws! Slechts 1 minuut joggen per dag doet wonderen voor je gezondheid

doorNele Annemansop 10/08/2017

Lopen: you love it, or you hate it. Maar hoe je er ook over denkt, er is goed nieuws. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat slechts een minuut joggen per dag je gezondheid al een boost kan geven.

Voor een studie, gepubliceerd in het tijdschrift International Journal of Epidemiology, onderzochten wetenschappers van de Universiteit van Exeter en die van Leicester de relatie tussen lichaamsbeweging en de botgezondheid van 2.500 vrouwen. Wat bleek? Bij vrouwen die elke dag ongeveer 60 à 120 seconden hardlopen, was de botgezondheid vier procent beter dan bij vrouwen die minder dan een minuut liepen. Bij vrouwen die meer dan twee minuten per dag liepen, was de botgezondheid zelfs zes procent beter.

En hoewel het onduidelijk is of een minuut hardlopen tot betere botten leidt, of mensen met betere botten deze oefening meer doen, is het toch belangrijk om je botten nu zo sterk mogelijk te maken. Goede, sterke botten zorgen er namelijk voor dat je minder risico loopt op osteoporose en fracturen op je oudere dag.

Dus zelfs al heb je een hekel aan lopen, weet dat slechts enkele minuten per dag al wonderen kan doen voor je gezondheid.