Is het gevaarlijk om ­in coronatijd je kind te laten vaccineren tegen kinderziektes? Een expert leg uit

doorRedactieop 28/09/2020

Veel jonge ouders blijven liever weg uit het ziekenhuis en van de huisarts uit angst om besmet te raken met Covid-19. Maar is die angst realistisch? En kan het kwaad om je kind in tijden van corona te laten vaccineren? Een expert leg uit. 

“Nee, dat is niet ­gevaarlijk”, vertelt prof. dr. Elke Leuridan stellig. “Zowel bij Kind en Gezin als bij de huisartsen en kinderartsen is alles zo georganiseerd dat het risico op een besmetting met Covid-19 minimaal is.”

Het coronavirus mag dus geen reden zijn om je kind niet te laten vaccineren. Leuridan: “Het is erg belangrijk om je kind te laten vaccineren. De vaccins beschermen je kind tegen ernstige ziekten zoals mazelen en polio. Dat is niet alleen cruciaal voor de gezondheid van je eigen kindje, maar ook voor die van andere jonge kinderen en de rest van de bevolking.”

Tot slot zal je kind op immunologisch vlak geen andere reactie vertonen op het vaccin omdat het coronavirus in het land rondwaart. “Dat staat los van elkaar. Je kan je kind dus met een gerust hart het normale vaccinatieschema laten volgen.”