Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Meer fruit en groenten op je bord? Dat doe je op deze snelle en goedkope manier

doorNathalie Topsop 25/11/2017

Gezonder eten, en dan specifiek meer groenten en fruit op het menu zetten: het prijkt ieder jaar bovenaan menig lijstje met goede voornemens. Maar zoals dat met goede voornemens gaat, blijft het al te vaak bij woorden. Toch krijg je op een snelle en goedkope manier meer groenten en fruit op je bord: de diepvries.

De intentie om meer groenten en fruit te eten blijkt in de Belgische top tien van voedingsprioriteiten. De consumptie ervan blijft de dag van vandaag ondermaats in ons landen, met een gebrek aan tijd of budget als de twee voornaamste redenen.

Gelukkig hebben wij goed nieuws: meer groenten en fruit op je bord krijgen kan op een snelle én goedkope manier. Het antwoord ligt in de diepvriesafdeling van de supermarkt. Een pak minder voedzaam dan vers, is de veronderstelling die in de hoofden van veel mensen leeft. Maar: een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition maakt komaf met de fabel dat diepvriesgroenten en -fruit lege dozen zouden zijn. Zo bevestigd het onderzoek dat diepgevroren groenten en fruit nog wel voldoende vitamines en mineralen bevatten. Bovendien wees een praktijkmeting uit dat wie af en toe zijn toevlucht nam tot de diepgevroren varianten gemiddeld meer voedingsvezels en minder zout binnenkreeg dan wie dat niet deed. En minder caloriëen, want het BMI van de eerste groep lag beduidend lager.

Zo zie je maar: gezond eten kan ook heel makkelijk zijn.