Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Met deze 6 gewoontes wordt gezond leven kinderspel

doorNathalie Topsop 04/06/2020

Gezond leven: het klinkt als iets dat een pak tijd en moeite kost. Terwijl je helemaal geen uren in de keuken of de sportschool hoeft te staan. Met enkele kleine veranderingen kom je immers al een heel eind.

1. Kom uit die luie stoel

Dat zitten het nieuwe roken is, lees je overal. Helaas kan je een bureaujob nu eenmaal niet wandelend uitvoeren, en kan je die file niet wegtoveren. Wees dus niet ontmoedigd omdat je er op een doorsnee werkdag niet in slaagt om de kaap van 10 000 stappen te halen. Zet gewoon iedere dag je beste beentje (of voetje) voor, en probeer met enkele kleine veranderingen het verschil te maken. Door eens een keertje rechtstaand te vergaderen bijvoorbeeld, naar het bureau van je collega te wandelen in plaats van een mail te sturen, zo ver mogelijk van de deur te parkeren of door de lift in te ruilen voor de trap.

2. Leg je smartphone (even) weg

In een eeuwig verbonden wereld zijn we voortdurend aan het communiceren. Dit bericht moet nu beantwoord worden, die mail moet nog snel de deur uit. Het lijkt alsof iedereen iets van je wil. En daarom doet het zoveel deugd om even - tien minuten, een uurtje of zelfs een hele dag - offline te gaan. Lees een boek, maak een wandeling...of doe gewoon even lekker niks.

3. Ga slapen

Slaap is essentieel, aangezien ons lichaam dan de kans krijgt om zich te herstellen en de gebeurtenissen van de dag ervoor te verwerken. Zorg er daarom voor dat je zo'n 7 à 8 uur per nacht in dromenland doorbrengt. Je zal je gelukkiger voelen én minder geneigd zijn om te snacken.

4. Drink nog wat (water)

We drinken te weinig - water welteverstaan, want alcohol droogt net uit. Jammer, want water zorgt ervoor dat je huid en lichaam in topconditie blijven. Houd die hervulbare waterfles dus bij de hand.

5. Steek tijd in je kledij

De kleren maken de vrouw: trek iets aan wat je leuk vindt, en je humeur zal vanzelf de hoogte in schieten. En aangezien lachen gezond is...

6. Duik de keuken in

Door zelf te koken bespaar je niet alleen heel wat geld, maar ook calorieën.