Met deze tips & tricks kom je vol energie de winter door

doorEGop 05/02/2019

Sommige mensen blijven er zelfs tijdens deze koude, donkere dagen stralend uitzien. Ze zitten vol energie. Hoe doen ze dat toch? Hun tips & tricks verklappen we je hier graag.

Tip 1: Besef hoe belangrijk vitamine D is  

Ons immuunsysteem beschermt ons lichaam tegen bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers. Hoe sterker jouw immuunsysteem, hoe beter je dus beschermd bent tegen ziektes. Als één van de vitamines die je nodig hebt om de goede werking van je weerstand te ondersteunen, speelt ook vitamine D een belangrijke rol, vooral in de wintermaanden. Vitamine D ondersteunt ook de normale opname van calcium, en dat is dan weer belangrijk voor het behoud van sterke botten. 

 

Tip 2: Pas je voeding aan

Zet geregeld vette vis op het menu, tweemaal per week is ideaal. Sardienen, makreel, haring, zalm en levertraan zijn je grootste bondgenoten om vitamine D binnen te krijgen, maar ook in eierdooiers tref je wel wat vitamine D aan.

 

Tip 3: Kom elke dag buiten

De grootste bron van vitamine D is het zonlicht. Onder invloed van de uv-stralen maakt onze huid vitamine D aan, de zogenaamde vitamine D3. Daarom is het belangrijk om elke dag een half uur buiten te komen om je onbedekte armen, hoofd en handen aan de zon bloot te stellen.

 

Tip 4: Is een weekje naar de zon de oplossing?

Elke dag in de zon komen? Dat is natuurlijk in de herfst- en wintermaanden onmogelijk in onze contreien. De zon is immers vaak niet van de partij. Dan maar een weekje naar de zon boeken. Prima idee om wat vitamine D bij te ‘tanken’, maar dat is zeker niet voldoende.  Bovendien blokkeert zonnecrème – die toch een must is als je in de zon komt – de aanmaak van vitamine D.

 

Tip 5: Neem het juiste supplement

Gelukkig bestaan er doeltreffende voedingssupplementen om een vitamine D-tekort op te vangen. Het supplement Fultium vitamine D3 zorgt voor een stabiele concentratie in het bloed zonder jojo-effect. Omdat de pilletjes op oliebasis zijn, worden ze beter opgenomen. Bovendien is elk pareltje goed voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 800 I.E. Je dagelijkse dosis zon in één blauw pilletje: ideaal!

Meer info:

https://www.eg.be/fultium/nl/vitamine-d-optimale-supplementen