Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Met deze wetenschappelijk bewezen manieren overwin jij je winterdip

doorValérie Wautersop 12/12/2019

Zijn slaapproblemen, minder energie en een verminderde eetlust maar enkele van de vervelende kwaaltjes waarmee je de laatste weken lijkt te sukkelen? Dan is de kans groot dat je last hebt van een winterdip. Wij geven je daarom graag raad over hoe je die winter blues kan overwinnen. 

1. Investeer in een energielamp

Geen zon? Geen probleem! Met behulp van een slimme energielamp krijg jij die winterdip in een wip weer klein. Ga een half uurtje per dag voor dit toestel zitten en pluk de voordelen. Een energielamp gebuikt de natuurlijke kracht van daglicht om je stemming en energieniveau te verbeteren, zodat je er in geen tijd weer helemaal tegenaan kunt. 

Philips heeft bijvoorbeeld deze energielamp, voor € 169,99 verkrijgbaar bij bol.com

2. Maak tijd om te gaan sporten

We weten allemaal dat sporten goed is voor onze fysieke gezondheid, maar onderzoek toont aan dat het ook een positieve invloed heeft op onze mentale gezondheid. Je hoeft daarom niet intensief te sporten: een flukse wandeling of een portie rustige yoga doet al wonderen voor je humeur.

3. Probeer aromatherapie

Een rustgevend bad aan het einde van een lange dag doet wonderen voor je humeur, niet? Probeer de volgende keer je in bad gaat eens een paar druppels essentiële olie toe te voegen aan je badwater. De geur hiervan triggert de geurreceptoren in je neus, die op hun beurt een positieve prikkel naar het deel van je hersenen zullen sturen dat je stemming beïnvloedt. Jasmijn en lavendel zijn prima keuzes voor een eerste kennismaking met aromatherapie.

4. Gebruik een wake-up light

Vind jij het ook moeilijk om goed wakker te raken wanneer het buiten nog donker is? Probeer dan eens om te ontwaken met de hulp van een wake-up light. Dit type wekker simuleert daglicht, waardoor je trager en natuurlijker wakker wordt.

Wie op zoek is naar een wake-up light tegen een toegankelijke prijs kan dit exemplaar van Medisana bestellen voor € 40,04.

5. Neem Vitamine D

Minder zonlicht wil meteen ook zeggen dat je lichaam minder kans heeft om Vitamine D aan te maken. En laat deze vitamine nu net een belangrijke rol spelen in het voorkomen van een winterdip. Wie een supplement neemt ervaart de positieve invloed op zijn humeur daarvan meteen.

Vitamine D kauwtabletten, € 14,24 voor 168 stuks.