Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Spice it up: rode pepers helpen je niet alleen bij het afvallen, maar verlengen ook je leven

doorNele Annemansop 25/06/2020

Mochten we kunnen kiezen, zouden we elke dag een spicy Indiaas en Thais gerecht op het menu zetten. Ben jij ook zo’n liefhebber van pikant? Volgens een recente studie is dat niet alleen goed voor je lijn, maar verlengt het ook je leven.

Dat pikante voedingsmiddelen, en vooral rode chilipepers, tal van gezondheidsvoordelen hebben is geen geheim. Daarom wilden onderzoekers van de Universiteit van Vermont graag de link tussen het eten van chilipepers en de kans op sterfte analyseren. Daarvoor onderzochten ze de gegevens van 16.179 deelnemers, die gedurende zes jaar (tussen 1988 en 1994) hun chilipeperconsumptie noteerden. Uit de studie blijkt nu dat 21,6 procent van de proefpersonen die regelmatig rode chilipepers op het menu zetten stierf, tegenover 33.6 procent bij degenen die dat niet deden. Dat betekent dat je 12 procent meer kans hebt om sneller te sterven als je geen chililiefhebber bent.

Maar waarom zijn de vruchten nu zulke superfoods? Wel, capsaïcine is het ingrediënt dat chilipepers zo pikant én gezond maakt. Zo zou het stofje niet alleen je eetlust verminderen en je helpen om gewicht te verliezen, maar ook de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Daarnaast zouden de pittige vruchten ook helpen bij artritis en andere gewrichtsproblemen.

Kortom, het perfecte excuus om vanavond een pittige take-away te bestellen!

Duik je liever zelf de keuken in? Hier vind je onze beste recepten met rode chilipepers.