Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Vijf redenen waarom gember goed voor je is

doorMaurane Vallezop 11/07/2017

Een stuk verse gember, je vindt het tegenwoordig in de meeste supermarkten. Gelukkig maar, want het krachtige kruid biedt enorm veel voordelen en kan niet meer ontbreken in de keuken. Een simpel glas thee, verwerkt in een smoothie of in de wok, je kunt er zoveel kanten mee op. Heb jij het nog niet in huis? Dan ren je na het lezen van deze eigenschappen vast naar de winkel om een voorraad in te slaan.

1. Verlicht spierpijn

Last van vermoeide spieren na je bezoek aan de fitness? Neem dan wat gember. Je spieren zullen herstellen, waardoor je sneller een volgende work-out kan doen. De spierpijn die je normaal hebt zal verminderen door de gember, waardoor je veel actiever kan zijn. En na het sporten 3 dagen herstellen op de zetel, dat is voortaan ook verleden tijd.

2. Middel tegen menstruatiepijn

Onderzoeken hebben aangetoond dat gember een pijnverlichtend middel is. De specerij kan vergeleken worden met medicijnen als Ibuprofen. Daardoor kan het een middel zijn om menstruatiepijn op een natuurlijke manier te verlichten.

3. Bye bye, ochtendmisselijkheid

Gember werkt als een kalmerend middel bij misselijkheid en brengt de maag weer tot rust. Een kop gemberthee is voor zwangere vrouwen dan ook een aanrader wanneer ochtendmisselijkheid een vaak voorkomend fenomeen is.

4. Remt ontstekingen

Gember staat al lang bekend als een krachtige ontstekingsremmer. Dankzij de actieve stof gingerol, worden ontstekingen afgeremd. Door bijvoorbeeld gewoon wat schijfjes aan je kruidenthee toe te voegen, maak je zelf je eigen geneesmiddel.

5. Tegen een opgeblazen gevoel en winderigheid

Het sterke kruid stimuleert de productie van verschillende enzymen in de alvleesklier. Die productie zorgt ervoor dat je spijsvertering een duwtje in de rug krijgt. Zo verhoogt de werking van je maag en zal je opgeblazen gevoel opvallend afnemen. Ook op je darmen heeft het een positief effect, want winderigheid wordt ook door de specerij aangepakt.