Waarom warm water drinken een goed idee is

doorLynn Guillaumeop 01/11/2019

Toegegeven, ik vond het ook vreemd toen een goede vriendin na het eten een kop warm water bestelde (net als de ober trouwens). Maar sinds ik het zelf probeerde ben ik verkocht. Warm water drinken levert je trouwens tal van gezondheidsvoordelen op. De belangrijkste op een rijtje.

1. Slaapbevorderaar

Nestel je eens wat vaker met een kopje warm water in de zetel. Geloof ons, dat smaakt écht beter dan je zou denken en is de ideale afsluiter van een drukke werkdag. De warme drank brengt je lichaam tot rust, gaat laatavondsnacken tegen én brengt je sneller naar dromenland.

2. Afslankhulpje

Droom je van enkele kilo's minder? Dan is warm water voortaan jouw favoriete drankje. Het zorgt voor een subtiele verhoging van je lichaamstemperatuur waardoor ook je metabolisme net dat tikkeltje sneller draait. Bovendien wijst warm water kleine hongertjes de deur én zorgt het voor een gevoel van verzadiging . Je hoort het: het drankje zonder calorieën is jouw perfecte afslankbuddie.

3. Detoxdrank

Detoxen duur en ingewikkeld? Niet per se. Wist je dat warm water als een krachtige ontgiftiger werkt? Voeg wat vers citroensap toe voor nog betere resultaten.

4. Verteringsbooster

Een kopje warm water - zeker als je het tijdens de maaltijd drinkt - komt ook je spijsvertering ten goede. Het zorgt ervoor dat je maaltijd sneller verteert en beschermt de mineralenbalans in je lichaam. Last van constipatie? Warm water drinken op een nuchtere maag werkt prima.

5. Mooimaker

Warm water verbetert de elasticiteit én het herstelvermogen van de huid. Goed nieuws voor wie af wil van fijne lijntjes, droge huid of donkere vlekken. Heb je last van acné? Dan heb ook jij baat bij warm water. Iedere dag minstens acht glazen drinken zou helpen om je poriën te zuiveren.

6. Natuurlijke genezer

Een vervelende hoest, zere keel of verstopte neus? Een kopje warm water brengt instant verlichting. Het maakt komaf met slijmen en doet je weer makkelijker ademhalen.

7. Afterwork-outdrankje

Byebye sportdrank, hello warm water! Het drankje zorgt niet enkel voor de nodige rehydratatie, het kickstart ook je metabolisme en doet je na het sporten nog langer calorieën verbranden. Driewerf hoera!