Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zonder zorgen door de menopauze

doorSérélysop 18/04/2018

Opvliegers, nachtelijk zweten, vermoeidheid en prikkelbaarheid: dat zijn de meest gehoorde klachten van vrouwen die in de menopauze komen. Moet je je daarbij dan zomaar neerleggen? Absoluut niet!

De menopauze is niets om je zorgen over te maken, het is immers een volslagen natuurlijk proces dat wordt bepaald door de verminderde productie van vrouwelijke hormonen. Uiteindelijk stopt de oestrogeenproductie door de eierstokken en blijven de maandstonden weg. Tijdens deze periode schommelt het hormoongehalte. Als de oestrogenen toenemen, kan dat een opgeblazen gevoel en pijnlijke borsten veroorzaken. Als de hoeveelheid oestrogenen daarna weer plots afneemt, kan dat leiden tot opvliegers of nachtelijk zweten.

51 jaar

Gemiddeld zijn vrouwen tussen de 48 en 51 jaar als ze in de menopauze komen. Wanneer je hen vraagt welke symptomen hun levenskwaliteit vooral beïnvloeden, dan vermeldt ruim driekwart opvliegers, nachtelijk zweten, vermoeidheid en prikkelbaarheid. Als oplossing wordt vaak hormonale substitutietherapie (HST) aangereikt. Maar er bestaat voor de menopauzeklachten ook een natuurlijk alternatief zonder hormonaal werkingsmechanisme dat geen fyto-oestrogenen bevat: Sérélys®, een veilige oplossing voor alle vrouwen die geen HST mogen of willen nemen. Bovendien is het geschikt voor vrouwen die borstkanker hebben of gehad hebben, en voor vrouwen met een verhoogd risico op borstkanker.

Unieke biotechnologie

Sérélys® is een voedingssupplement op basis van een uniek en natuurlijk complex PureCyTonin®. Het bestaat uit gezuiverde extracten van stuifmeelkorrels die echter geen allergie uitlokken. Sérélys® is volkomen veilig, bevat geen gluten of lactose, en kan probleemloos gebruikt worden door vrouwen die allergisch zijn voor pollen of die lijden aan hooikoorts. Voor een optimale werking neem je dagelijks Sérélys® in, ofwel
‘s ochtends ofwel ‘s avonds. Goed om weten: de eerste effecten van Sérélys® zijn meestal merkbaar na ongeveer vier weken. Na twee maanden wordt een maximaal effect bereikt. Voor een blijvend effect mag je de Sérélys®-kuur trouwens onbeperkt voortzetten. Een doosje bevat 60 tabletten (kuur van een maand). Sérélys® is verkrijgbaar in de apotheek.

Advies op maat

Heb je specifieke vragen over de menopauze? Die kan je stellen aan een verpleegkundig gediplomeerde menopauzeconsulente. Zij zal je persoonlijk en in alle vertrouwelijkheid advies geven. Je kan haar contacteren via www.serelys.be/nl/menopauzeconsulente. Of misschien wil je wel een infosessie rond menopauze bijwonen? Raadpleeg dan zeker de menopauzekalender op www.serelys.be en schrijf je in op een van de infosessies bij jou in de buurt.