4 manieren om je kinderen naar buiten te krijgen in de koude

doorValérie Wautersop 16/12/2019

Wanneer het koud en nat is buiten klinkt een dagje gezellig bankhangen voor je kinderen ongetwijfeld veel aantrekkelijker dan naar buiten te trekken. Toch is buitenspelen in de winter geen slecht idee. Met een goede warme jas aan is buitenspelen niet alleen fijn, maar ook gezond.

Bouw een fort
Laat je kinderen eerst een grondplan maken van hoe hun fort er moet uitzien. Ga vervolgens op zoek naar de gepaste materialen en een goede plek om het fort te bouwen. Zoek naar een goede naam, en bekijk welke spullen er in het fort mogen. Hoe uitgebreider de voorbereiding, hoe langer je kinderen geëntertaind zullen zijn.

Verzamel takken voor een kampvuur
Heb je een tuin en een bos in de buurt? Trek er dan samen met je kinderen op uit om takken te verzamelen. Die kan je later gebruiken om samen gezellig een kampvuur mee te bouwen. Extra tip: haal marshmallows in huis, die je kan roosteren boven het vuur. Heer-lijk.

Maak een hindernissenparcours
Wakker de competitiegeest bij je kinderen aan door een hindernissenparcours te ontwikkelen. Laat je kinderen om het snelst drie maal schommelen, tussen enkele verkeerskegels fietsen en een bal naar het einde van de tuin en weer terug schoppen. De mogelijkheden zijn eindeloos, net als het plezier.

Steek een schattenjacht in elkaar
Toegegeven, deze vraagt wat voorbereiding, maar is al die moeite meer dan waard. Verstop hints doorheen huis en tuin en laat je kind zo op zoek gaan naar de verborgen schat.