Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

6 manieren om je kind stiekem meer te laten bewegen

doorValérie Wautersop 07/03/2017

In de korte tijd die je tijdens de werkweek hebt tussen je thuiskomst van het werk en etenstijd is het vaak verleidelijk om je kind even voor de televisie te planten. Wil je toch voor meer beweging zorgen in het leven van je kids? Dan zijn dit enkele stiekeme (maar leuke!) manieren waarop dat kan.

1. Neem een hond
Samen spelen in huis en tuin of gewoon de hond uitlaten zorgt er meteen voor dat je kind actief aan de slag gaat. De nieuwe beste vriend die hij er voor ettelijke jaren bij krijgt is bovendien een heerlijke extra.

2. Plan originele naschoolse activiteiten
Het hoeft niet altijd tennis, ballet of voetbal te zijn. Heb je er al eens aan gedacht om je kind bijvoorbeeld naar de circusschool te sturen? Ook kinderyoga kan een leuke hobby zijn.

3. Leg een kruidentuintje aan
Tuinieren is weer hip, en kan ervoor zorgen dat je kind na school niet doelloos voor de televisie ligt te zappen. Investeer in een vierkantemetertuintje dat je kind vol mag planten met kruiden. Handig voor bij het koken, en je kind krijgt er niet alleen extra beweging bij, maar ook een milde dosis verantwoordelijkheid.

4. Hou een dansfeestje in je woonkamer
Niets leuker dan samen met je kind de woonkamer ronddansen. Kleuter in huis? Ideaal, want samen met hem of haar kan je makkelijk de allerleukste choreografieën bedenken die ook jou een echte workout bezorgen. Tip: zoek zeker Toddlerography van James Corden op op Youtube.

5. Spring op het bed
Echt verantwoord is het natuurlijk niet, maar wij kennen geen enkel kind dat er niet van houdt om op zijn of haar bed heen en weer te springen. Zorg er wel voor dat je steeds in de buurt bent, om ongelukken te vermijden.

6. Ga geocachen
Met deze hedendaagse versie van een schattenjacht scoor je altijd bij je kinderen. Trek er samen op uit en ontdek geheime plekjes waar je nog nooit bent geweest. Op deze website vind je meer informatie.