6 op 10 ouders vinden dat ze hun kind niet genoeg insmeren

doorValérie Wautersop 02/07/2019

Zo'n zwoel zomerweer zoals de afgelopen dagen nodigt uit om zo lang mogelijk buiten te spelen en te genieten van de zon. Echter zijn afkoeling en zonnebescherming des te belangrijk! Zo vindt 6 op de 10 Belgische ouders volgens een enquête van Decathlon dat ze hun kind vaker zou moeten insmeren!

Wist je dat ...

  • slechts de helft van de ouders elk jaar een nieuwe voorraad zonnecrème aankoopt, hoewel de grote meerderheid wel weet dat deze sterkte vermindert?
  • 1 op de 5 ouders niet op de hoogte is van het verband tussen verbranden en een hoger risico op huidkanker? Toch beseft 81% wel dat hoe vaker je verbrandt tijdens je jeugd, hoe hoger het risico op huidkanker is.
  • slechts 69% van de ouders weet dat je ook met waterproof zonnecrème opnieuw moet insmeren na het zwemmen? En dat kinderen ook kunnen verbranden onder lichte (niet uv-bestendige) T-shirts?
  • dat 99% van de Belgische ouders minstens 1 vorm van zonnebescherming gebruikt, specifiek zonnecrème. Een hoedje/pet (71%), zonnebril (53%), parasol (41%) of uv-kleding (14%) zijn minder voor de hand liggend. 
  • de zonnecrème met hoogste factor (50+) het meest populair is bij 2 op de 3 Belgische ouders. Opvallend is ook dat Walen (76%) meer factor 50+ gebruiken dan Vlamingen (57%).

Bescherm jouw kinderen tegen de zon!
Uit de resultaten van de studie blijkt dat heel wat Belgische ouders matig tot goed bewust zijn over de gevaren van de zon, maar er is duidelijk ruimte voor verbetering op het vlak van uv-bescherming.

Tip! Een uv-werend shirt beschermt je kinderen tegen de zon

Decathlon, €8.