Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

€ 6500: zoveel geven we het eerste jaar uit aan kinderspullen. En zo kan je dat bedrag halveren

doorNathalie Topsop 09/11/2017

Kinderen krijgen kost geld: het is iets wat elke ouder kan beamen. Geen babyspullen kopen is geen optie, anders consumeren is dat wel. De hippe Gentse start-up Mic Mac Minuscule toont hoe dat moet.

De cijfers liegen er niet om: jaarlijks geven Belgen 500 miljoen euro uit aan babyspullen allerhande. Ouders zouden alleen al in het eerste levensjaar van hun spruit 6500 euro neertellen voor kleertjes en speelgoed allerhande. Dat het ook anders kan, bewijst Mic Mac Minuscule. De start-up biedt tweedehands geboortelijsten met hetzelfde comfort en gemak als traditionele geboortewinkels. Oftewel: je krijgt er een geboortelijst met trendy babyspullen tegen 50% van de nieuwprijs.


Op drie manieren een schot in de roos, want: de afvalberg verkleint, je familie en kennissen moeten minder neertellen voor een mooi cadeau én je hoeft je gading niet langer te zoeken in het standaardaanbod van de grote ketens. Mic Mac Minuscule werkt immers op maat. Een geboortelijst nodig? Als ouder-in-spé maak je gewoon een afspraak bij de Mic Mac Madam of Meneer in je buurt. Hij of zij geeft advies bij wat je wel én niet nodig hebt en gaat op zoek naar een baby-uitzet die past bij jouw persoonlijke stijl. Alle artikelen krijgen bovendien een grondige controle. Net als bij een traditionele babywinkel komt alles op een online cadeaulijst. Zo geven familie en vrienden een duurzaam cadeautje dat je zeker kan gebruiken. Momenteel beschikt de start-up over een franchise netwerk van negen medewerkers die verspreid zijn over Vlaanderen en Brussel. Het commerciële voert daarbij absoluut niet de boventoon. De Mic Mac Madammen en Meneren zijn gewoon ondernemende ouders die de baby-artikelen lokaal zoeken en klanten uit hun eigen regio bedienen. Ze wisselen kennis en ervaring uit en leggen de nadruk op eerlijk advies en een persoonlijke ervaring.

Ook voor wie zijn babyuitzet wil verkopen, biedt Mic Mac Minuscule een eenvoudige oplossing. Gedaan met rommelmarkten, facebookgroepjes en tweedehandssites. De start-up neemt je babyspullen in één keer over, controleert op kwaliteit en geeft ze een tweede leven.

Nog dit jaar wil het concept in alle Vlaamse centrumsteden aanwezig zijn, terwijl een uitbreiding naar het Vlaamse platteland en Nederland in 2018 op de agenda staat. Meer info vind je op www.micmacminuscule.be.