Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

7 tips voor meer qualitytime met je gezin

doorSarah Van De Vijverop 10/04/2017

Tijdens een drukke werkweek is het vaak moeilijk om qualitytime in te lassen met je gezin. Probeer toch op tijd en stond een momentje vrij te maken om optimaal te genieten van je kinderen. Met onze tips lukt dat zeker.

1. Tête-à-tête
Maak tijd om samen aan tafel te zitten tijdens het avondmaal. Niemand eet graag alleen, dus wacht op elkaar. Spreek op voorhand af wanneer je gaat eten. Hang een bord op in de keuken waar je telkens het tijdstip van het avondmaal opschrijft. Zo is iedereen op de hoogte.

2. Speel samen
Laat de televisie achterwege en speel samen een bordspel. Maak van een asociale avond, een sociale! Als je voor het grote scherm zit, is het moeilijk om een conversatie te hebben. Ofwel ben je niet aan het luisteren omdat die ene aflevering van je lievelingsserie té spannend is. Ofwel luister je maar met een half oor. Ban de televisie en haal je pokerface boven tijdens een spelletje ‘Wie is het?’.

3. Loos die smartphone
Leg je smarthpone voor één avond aan de kant. Je zal zien dat het de sfeer ten goede komt.

4. Samen afwassen
Ruim samen met je kinderen de tafel af en doe de afwas. Ook de minder leuke dingen kan je gezellig maken! Verdeel de taken en laat je kinderen afdrogen terwijl jij afwast. Zo gaat de tijd sneller voorbij. Je kan ook samen kleren opplooien of het stof afdoen.

5. Deel je passie
Laat ze zien wat jou bezig houdt. Zwem je graag? Neem je kinderen dan mee naar het lokale zwembad. Leer ze iets bij. Misschien wordt jouw passie na verloop van tijd een gedeelde passie. Kook je graag? Maak dan samen iets klaar. Het kan ook andersom: leer iets bij van je kleine spruit door zijn of haar hobby te beoefenen.

6. Ga op uitstap
Ga in het weekend of op een andere vrije dag samen op uitstap. Neem je kinderen mee naar een pretpark in de buurt of ontdek samen een leuk stadje. Ga naar buiten, haal een frisse neus en laat je verrassen.

7. Rust uit
Tijd samen doorbrengen betekent niet dat je continu bezig moet zijn. Voer een dagje rust in en kruip gezellig met de kinderen op de sofa. Praat over jullie unieke gezinsmomenten van de voorbije week.