Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

9 lifehacks die het leven van elke ouder makkelijker maken

doorKimia Farhangop 27/05/2017

Het ouderschap is niet altijd even gemakkelijk. Als wij je daarom een paar tips kunnen geven die het leven met kinderen makkelijker maken, dan doen we dat graag.

1. Maak van het huishouden een spelletje

Wie het snelst de kruimels op de vloer bijeen heeft geveegd krijgt een beloning! Kinderen zullen je maar al te graag helpen in het huishouden als je er een spelletje van maakt.

2. Knip een sticker doormidden en kleef deze in de schoenen van je kind

Zo wordt het makkelijker voor hen om de juiste schoen aan de juiste voet te doen.

3. Verjaag monsters met een speciale ‘monsterspray’

Heb je een lege sprayflacon? Was hem uit en vul hem met water. Kleef er vervolgens stickers op van monstertjes zodat je kinderen de spray makkelijk kunnen herkennen. Wanneer ze de volgende keer bang zijn van monsters onder hun bed kan jij hen redden met die geweldige 'monsterspray'.

4. Als je meerdere kinderen hebt, zet dan puntjes op de labels van hun kledij

Zet één puntje op de label van de kledij van je eerste kind, twee punten op die van je tweede kind,… Zo hou je de verschillende kledingstukken makkelijk uit elkaar en verloopt de was een stuk sneller!

5. Maak een armbandje met je telefoonnummer

Ga je op uitstap? Laat je kind dan altijd een armbandje met je telefoonnummer op dragen. Wanneer je kind verloren loopt kan de volwassene die hem of haar opvangt je steeds makkelijk contacteren. Geen fan van armbandjes? Dan is dit misschien ook een handige oplossing.

6. Schaf een paar (holle) pool noodle aan

Pool noodles zijn ideaal om je kind te beschermen. Zo kan je een deel van de noodle rond de deur doen, zodat de vingertjes van je kinderen veilig zijn als hij dichtslaat. Heb je een trampoline? Dan kan je stukken van de buis over de veren plaatsen. Als je kinderen dan met hun voetjes tussen de vering zouden komen te zitten, dan zal het geen pijn doen.

Je kan pool noodles ook gebruiken om te vermijden dat je kind uit bed valt. Plaats een aantal noodles onder het onderlaken volgens de lengte van het bed, aan de kant waar je kind eruit kan vallen.

7. Span een elastiek over het slot van de toiletdeur

Door een elastiek over het slot van de toiletdeur te spannen verminder je de kans dat je kinderen er opgesloten geraken.

8. Was je kind in een wasmand in bad

Kinderen zitten graag met speelgoed in bad, maar uiteraard gebeurt het dat het speelgoed wegdrijft. Als je je kind in een wasmand in het bad zet, dan blijft het speelgoed altijd in de buurt.

9. Hang een schoenenorganiser aan de voorste stoelen in je auto

Deze organiser kan je vervolgens vullen met speelgoed, snacks, ... Alles wat je kind nodig heeft tijdens een lange autorit is op deze manier binnen handbereik, zonder dat er tientallen losse spulletjes in je auto rondslingeren.