Bijna op vakantie? Hieraan moet je zeker denken!

doorLynn Guillaumeop 04/07/2016

Zorgeloos op vakantie vertrekken begint met een goede voorbereiding. Wij nemen je een pak denkwerk uit handen, en lijsten voor je op waar je moet aan denken voor je met vakantie vertrekt.

  • Tegenwoordig hebben kinderen jonger dan twaalf jaar een kids-ID nodig om naar het buitenland te gaan. Die vervangt het witte kaartje en is geldig voor reizen binnen Europa en in enkele niet-Europese landen. Het duurt drie à vier weken om een kids-ID te laten maken. Dien dus tijdig je aanvraag in bij je gemeente!
  • Hoe is het met je verzekeringen gesteld? Een reisbijstandsverzekering is zeker geen overbodige luxe. Mensen denken vaak voldoende verzekerd te zijn door het ziekenfonds, een hospitalisatieverzekering of een verzekering via de kredietkaart. Maar helaas dekken die meestal niet alles en lopen de kosten wanneer er iets ernstig misgaat al snel hoog op. Informeer je hierover.
  • Voor sommige landen heb je vaccinaties nodig. Controleer tijdig of dit voor jouw reisbestemming het geval is. Op wwww.vacciweb.be vind je heel wat informatie.
  • Zijn je kinderen al wat ouder? Betrek ze dan bij het uitstippelen van je reis en laat hen mee de bestemming en activiteiten kiezen.
  • Met een eigen (wegwerp)fototoestel kunnen je kinderen zelf foto’s maken. Leuk om achteraf aan vriendjes te laten zien of om in hun eigen fotoalbum te kleven.
  • Reis je met tieners? Bespreek dan voor vertrek wat jullie van de reis verwachten. Maak duidelijke afspraken over gezinsuitstapjes, zakgeld, uitgaan..
  • Probeer je bagage zo veel mogelijk te beperken. De meeste spullen heb je uiteindelijk helemaal niet nodig
  • Wees selectief in het speelgoed dat je meeneemt. Schelpjes zoeken op het strand, zandkastelen bouwen, een duik in de zee... Meer heeft een kind vaak niet nodig. Heb je toch iets extra’s nodig? Laat je kind dan in de plaatselijke speelgoedwinkel iets uitkiezen. Een nieuwe aanwist is toch altijd net iets leuker?