Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Daarom moet je je kinderen elke dag 2 uur buiten laten spelen

doorNele Annemansop 04/03/2017

Is Pokémons jagen de enige manier om jouw kinderen nog naar buiten te krijgen? Zo weinig buiten spelen kan negatieve gevolgen hebben voor hun gezondheid, met in het bijzonder voor hun ogen.

Kinderen beleven niet alleen veel plezier aan buiten spelen, ze worden er ook gezonder van. Naast de beweging die ze krijgen, voorkomt twee uur buiten spelen per dag ook hun risico op bijziendheid. Bijziendheid ontstaat tijdens de jeugd en is gedeeltelijk erfelijk bepaald. Toch hangt het ontstaan ook af van de levensstijl. Zo blijkt uit verschillende studies dat op jonge leeftijd veel binnen zijn, lezen en achter beeldschermen zitten het risico op bijziendheid verhoogt.

Daarom is dus het belangrijk om je kinderen minstens twee uur per dag buiten te laten spelen, ook bij slecht weer. Zo kan je bijziendheid in zekere mate voorkomen. Laat je kinderen ook het best niet langer dan een halfuur aan een stuk door lezen of televisie kijken en zie erop toe dat ze ten minste 30 centimeter afstand houden van beeldschermen zoals tablets.