Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Daarom moet je kind buiten spelen

doorLynn Guillaumeop 19/04/2017

Vandaag vindt de tiende Buitenspeeldag plaats. Weer of geen weer, op die dag gaan alle spelconsoles aan de kant en spelen kinderen buiten. Als het aan ons ligt, gebeurt dat vaker. Want buiten spelen is niet alleen leuk, het komt ook de ontwikkeling van je kind ten goede.

BUITEN SPELEN....

...doet je kind leren.

Geen betere plek om de cognitieve ontwikkeling van je kind een duwtje in de rug te geven dan een speeltuin. Tijdens zijn ontdekkingstocht langsheen de verschillende speeltuigen leert zoon-of dochterlief problemen oplossen, keuzes maken en oplossingen zoeken.

...boost de motorische ontwikkeling

Klimmen, kruipen, springen, met zand spelen... Buiten spelen stimuleert de motoriek van kinderen en leert hen hun lichaam te beheersen. Niet alleen de grove motoriek - bewegingen met armen, benen en het volledige lichaam- wordt uitgedaagd, spelen prikkelt ook de kleine motoriek: de hand-, vinger- en polsbewegingen. Je kind hierin aanmoedigen, heeft bovendien een groot positief effect op zijn zelfvertrouwen.

...maakt socialer

Van samenspelen met andere kinderen steekt je kind heel wat sociale vaardigheden op. Je kind leert relaties aangaan met leeftijdgenootjes. Wat kan wel en wat kan niet? Hoe los je conflicten op en reageer je op emoties van anderen? Een speeltuin is de ideale leerschool.

Ter gelegenheid van Buitenspeeldag - en met de splinternieuwe Wondergardenspeeltuin als aanwinst voor 2017 - stelt Bobbejaanland op 19 april het park gedeeltelijk gratis open voor buitenspelers van alle leeftijden. Rep je dus naar het plezantste land voor gratis spelplezier in de Wondergarden, grote trampoline, jumping jets, flying orca, kettingmolen, rode baron, convoy trucks, koggemolen of locomotion. Meer info: www.bobbejaanland.be.