Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

De perfecte mama? Die bestaat niet!

doorValérie Wautersop 18/05/2017

Wanneer je tegenwoordig je Facebook of Instagram opent, dan regent het “happy family” foto’s. Iedereen lijkt naast het perfecte huwelijk ook het perfecte gezin en de perfecte kinderen te hebben. We doen met z’n allen heel hard ons best om de schijn op te houden en te doen alsof het leven rozengeur en maneschijn is. De Opvoedingslijn wil tijdens de Week van de Opvoeding (16 tot 23 mei) mensen bewust maken van het feit dat we met z’n allen een perceptie creëren die volledig tegengesteld is aan de realiteit. De VZW roept dan ook iedereen op om deze week massaal “imperfecte” foto’s te delen. Op die oproep gaan wij maar al te graag in, want als er één ding is dat wij op onze redactie niet zijn, dan is het wel perfect.

Mélanie, mama van Ramses & Aster

"Met deze manier van flesjes geven win ik alvast geen prijzen van Kind en Gezin... #notperfect"


Birte, mama van Dex

"Mama zijn is allesbehalve een walk in the park ... zeker niet wanneer je kind om 2u 's nachts 39,4 graden koorts heeft en huilerig tegen je aan plakt. Het liefst zou ik gewoon beginnen meehuilen (en meestal doe ik dat ook gewoon). #notperfect"

Valérie, mama van Alexander & Thibeau

"30 seconden niet kijken. Zolang duurt het alvorens de jongste het zichzelf gezellig maakt in het hondenhok. En dan heb ik nog geluk dat ik de camera op tijd weglegde, want eigenlijk was hij vastbesloten een hapje mee te eten van het hondenvoer. #notperfect"

Famke, mama van Sepp en Lex

"Lach eens lief naar mama, vroeg ik. En dan krijg je dit... #notperfect"

Lynn, mama van Mathis en Lewis

"Kinderen, hou jullie rustig bezig. Mama wil even niet gestoord worden'. Dit is het resultaat.En geloof me vrij, dit valt nog héél goed mee :) #notperfect"