Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Dossier in lockdown met de kinderen: alle tips & tricks om er samen het beste van te maken

doorValérie Wautersop 07/04/2020

Hoe kom je deze periode door zonder je kinderen achter het behang te plakken? Wij verzamelden in dit dossier alle tips van ouders én experts om zo gezond en vrolijk mogelijk met het hele gezin door deze coronaquarantaine te komen.

7 dagen op 7 samen: met deze survivalgids vermijd je spannigen thuis

Door het coronahuisarrest zitten we dag in dag uit samen met de liefde van ons leven. Bij sommigen loopt er op de achtergrond ook een bengel of een mopperende puber rond. Dan zit het er algauw bovenarms op. Klinisch psycholoog, relatie- en gezinstherapeut Lieven Migerode geeft tips om zen te blijven. Spoiler alert: “Spanningen zijn onvermijdelijk.” Hoe je dat het best aanpakt lees je hier.

4 creatieve oplossingen voor kinderen die hun vriendjes missen

Minstens vijf weken, waarschijnlijk meer. Zo lang zullen kinderen hun vriendjes moeten missen door de coronaquarantaine. En dat het gemis zwaar doorweegt, merk je misschien nu al. Op deze creatieve manieren help je jouw kroost in contact te blijven met hun kameraadjes. Van de PAT-relatie tot speeltijd 2.0: dit zijn de tips die je nodig hebt.


Twinning is winning: 5 leuke matching outfits voor jou en je mini-me

Maak de quarantaine quaran-fijn door deze leuke outfits, waarin jij en je mini-me heerlijk kunnen twinnen. Want zeg nu zelf, er samen schattig uitzien in een matching outfit maakt dat thuiszitten toch net iets draaglijker! Creditcard in de aanslag? Dat vind je via deze link de echte must-haves!

Corona in kindertaal dankzij de Gruffalo

Het is voor volwassenen al moeilijk genoeg om om te gaan met het coronavirus, de bijhorende quarantainemaatregelen en social distancing. Voor kinderen is het vaak al helemaal onbegrijpelijk. Daarom staken de auteur en de illustrator van het populaire kinderboek de Gruffalo hun personages in een nieuw, corona-geïnspireerd, jasje. De mooiste tekeningen vind je hier.

Tips van mama's voor mama's: 5 toptips om je kroost te entertainen

Heel wat ouders werken noodgedwongen van thuis, terwijl hun kroost op de achtergrond rondloopt. Kleuters die vragen om geëntertaind te worden, of pubers die moeten studeren. Geen gemakkelijke combinatie. Daarom bundelden de mama-journalisten van de redactie hun beste tips om je kinderen de komende dagen en weken bezig te houden. Wij bundelden hier onze 5 leukste tips.