Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Hoe bescherm je je baby tegen de koude?

doorAnn Willemsop 09/02/2017

De kersverse mama’s op onze redactie zijn het erover eens: wandelen met je baby is zo fijn. Bovendien is het gezond, want de zonnestralen vullen jullie vitamine D-voorraad weer aan. Dus hop, inpakken en wegwezen!

-Laagjes zijn het geheim van elke wandelaar, ook van de allerkleinste. Laag 1 = een katoenen hemdje of romper. Laag 2 = bovenkleding van wol of katoen. Laag 3 = een warme jas, muts, sjaal en hanschoenen. In de wandelwagen volgt natuurlijk nog een slaapzak of deken.
-Check voor je vertrekt of de rug, handen, voeten en het hoofd goed beschermd zijn.
-Ook onderweg is het een goed idee om af en toe een temperatuurcheck uit te voeren: leg je hand op de nek of de voetjes, als ze aangenaam lauw aanvoelen, is je baby prima beschermd. Koude handjes hoeven je niet te verontrusten.
-Het klinkt logisch en dat is het ook: zweet je baby, dan heeft hij het te warm.
-Binnen zijn al die laagjes te veel van het goede. In een warmere omgeving open je de slaapzak of het jasje of trek je wat kleding uit zodat je baby zich comfortabel blijft voelen.
-Nemen de temperaturen een wel erg diepe duik? Dan is het een goed idee om jullie wandeling wat in te korten.

Tips voor kinderen vanaf 2 weken die in goede gezondheid verkeren. Vraag advies aan je arts als je baby een laag gewicht heeft, te vroeg geboren is of met gezondheidsproblemen kampt.

Bron Kind en Gezin

Zit je mutsje goed?

Berenmuts (€ 16,95) United Colors of Benetton.

Set muts met wanten (€ 29,95) Maximo.