Kinderkunst: creatief met bubbelplastic

doorMelanie Goethalsop 09/10/2017

Bubbelplastic is niet alleen goed om breekbare spullen mee in te pakken, maar ook om kunst mee te maken. Makkelijk en mooi!

Uit het handboek vol kunstzinnige tips is de DIY 'verven met bubbelplastic' onze favoriet. De creatieve activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en je hebt enkele noppenfolie, een wit vel A4-papier, verf en een kwast of roller nodig.

Stappen:

1. Knip het bubbelplastic op A4-formaat en laat je kind het in verschillende kleuren verven.

2. Leg het witte papier erop en wrijf er overheen.

3. Haal het plastic eraf, herhaal met andere kleuren en klaar is je stippenkunst!

Tip: je kan iets oudere kinderen ook collages laten maken door het plastic in verschillende vormen en formaten te knippen en dat te verven.

Geïnspireerd op 'Freundinnen' van Sigmar Polke.
Polke was een kunstenaar die continu de grenzen van technieken en materiaal opzocht. Hij was een soort tovenaarsleerling, die experimenteerde met fotokopieerapparaten, een donkere kamer, bijzondere pigmenten en gevaarlijke chemische middelen. Hij gebruikte van alles en nog wat om kunst mee te maken. Zelfs bubbelsplastic.

Broodley Hart is een andere kunstenaar die met bubbelplastic werkt, maar hij bedacht een wel heel bijzondere toepassing. Hij injecteert elk bubbeltje van een vel met acrylverf en creëert zo de meest geweldige portretten van beroemdheden. Don't try this at home kids....

'Artie Farty' van Nicoline van Slingelandt-Asselbergs (€ 28,50): www.loopvis.nl.

Op zoek naar meer kunstzinnige inspiratie? 'Artie Farty' is hét handboek voor niet-zo-heel-creatieve ouders. Je ontdekt hoe kinderen naar kunst kijken en hoe je een museumbezoek met kinderen niet alleen overleeft, maar er zelfs een geweldig uitje van maakt. Doe ideeën op voor kunstzinnige zelfmakers en zie wat je allemaal kan doen met kinderkunst.