Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Mamablog: Poncho

doorBirte Govartsop 13/10/2017

Elke week gunnen onze redactrices je op vrijdag een inkijk in hun leven zoals het is, mét kinderen. Vandaag is het de beurt aan flow manager Birte (34), die mama is van een zoontje: Dex (11 maanden).

'Ik heb Dex zijn poncho aangetrokken om te gaan wandelen.' Het WhatsApp-bericht kwam binnen op een vrijdagochtend, terwijl ik over de parking van de redactie naar mijn auto rende. Ik was op weg naar een fotoshoot en aan de late kant.

Het bericht kwam van mijn man, die op vrijdag altijd thuis is met onze baby van elf maanden. Toen begin 2016 bleek dat ik zwanger was, beslisten we vrij snel dat hij zijn ouderschapsverlof zou opnemen om vier vijfden te werken, en dus één dag per week voor Dex te zorgen. En ook al is Robby ondertussen een ervaren papa, op vrijdagen word ik altijd overstelpt met vragen zoals 'Wanneer/wat moet hij eten?', 'Denk je dat het al tijd is voor zijn dutje?' en - uiteraard - 'Welke kleren moet ik hem vandaag aantrekken?'.

Die laatste vraag had ik die ochtend ook gekregen. En aangezien het twijfelachtig weer was - niet warm, maar ook niet koud, niet nat, maar ook niet hélemaal droog -, wist ik niet goed wat te antwoorden. En zat manlief dus met de handen in het haar. Tot hij in Dex' kleerkast een grijze poncho zag, die hem ideaal leek.

Terug naar mijn auto, op de parking van de redactie. Eenmaal ingestapt begon het me plots te dagen dat Dex helemaal geen poncho's hééft. Nooit gehad trouwens, want ik vind poncho's lelijk. Voor ik echter 'Wélke poncho?' kon antwoorden, zoemde mijn iPhone al opnieuw en kwam er een foto binnen van mijn zoon ... die in zijn badjas genoot van een wandeling door het natuurdomein in onze gemeente. Ach, hij had het tenminste lekker warm!