Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Manifesteer het leven dat je wil: mild moederen. Linde Merckpoel en Sabine Hagedoren vertellen hoe zij het doen

doorRedactieop 20/04/2022

Hoe voed ik mijn kroost op tot vrolijke, zelfredzame en stabiel-in-het-leven-staande individuen? Enter moeders in de rol van hun leven. Een heerlijke rol, maar ook eentje met torenhoge verwachtingen. Experten Moïra Mikolajczak en Klaar Hammenecker pleiten voor het goed-genoeg-moederschap.

Het moederschap is vaak een worsteling, met veel vallen en opstaan. Een streep door de aangeleerde rekening. Want hoort dat moederschap geen harmonieus scenario te zijn, dat je van nature aanvoelt en vlekkeloos uitvoert? Tot je kinderen even harmonieus het huis uitvliegen? Niet altijd, zo blijkt uit een internationale studie. Tv- en radiomaker Linde Merckpoel en weervrouw Sabine Hagedoren kiezen voor hun eigen pad in het moederschap.
Linde Merckpoel: 'Het leven is de max sinds ik mama ben. Maar als moeder ambitieus zijn? Dat is en blijft een moeilijke spreidstand.'
Sabine Hagedoren: 'Vijf jaar geleden is de vader van mijn kinderen gestorven. Niet meteen het plan dat ik als ouder voor ogen had, want we zouden onze kinderen samen opvoeden. Gelukkig kan ik rekenen op een vertrouwd netwerk van familie en vrienden.'

Hun volledige getuigenissen en tips van experten Moïra Mikolajczak en Klaar Hammenecker vind je in ons meinummer, nu in de winkel.