Niet te missen: grote kunst voor kleine kenners

doorNathalie Topsop 27/01/2018

Kunst saai, ingewikkeld en onbegrijpbaar? Niets van dat alles is waar, aldus kunsthistorica en tekentalent Thaïs Vanderheyden. Zij combineert haar twee passies in de expo 'Grote Kunst voor Kleine Kenners'. Die geeft kinderen en hun ouders de kans om zich op een creatieve en geestige manier te verdiepen in de moderne kunstgeschiedenis.

Grote Kunst voor Kleine Kenners voert bezoekers langs enkele van de belangrijkste schilderijen uit de moderne geschiedenis: Vanderheyden transformeerde beroemde kunstwerken in schattige 'juniorversies' die gegarandeerd tot de verbeelding spreken. Plaats van afspraak is het Oostendse Fort Napoleon, dat omwille van zijn indrukwekkende grootte en geschiedenis sowieso al tot de verbeelding spreekt.

Nog een extra troef: de warme stem van acteur Warre Borremans loodst je aan de hand van enkele unieke vertellingen doorheen de geschiedenis van de schilderkunst. Dankzij een handig doe- en notitieboekje ontpoppen bezoekers zich tot echte speurneuzen die in de voetsporen van de dieven stappen, want één van de schilderijen werd gestolen! De spannende zoektocht brengt groot en klein tot in de kelder en op het dak van het Fort Napoleon, terwijl ze manoeuvreren langs een laserparcours en codeschrift ontcijferen. 

Grote Kunst Voor Kleine Kenners bezoek je van 10 februari tot 15 april, in Fort Napoleon (Vuurtorenweg 13, 8400 Oostende). Meer info lees je hier.