Vakantietip: DIY Pompon paaskuikentjes

doorSarah Van De Vijverop 04/04/2017

De ideale manier om tijdens Pasen tijd met je kinderen door te brengen, is door samen te knutselen. Laat die paasmandjes achterwege en maak liever deze pluizige paaskuikentjes! Misschien wordt dit schattige bolletje wel het nieuwe lievelingsknuffeltje van je kleine spruit.

Dit heb je nodig:

• gele breidraad
• een schaar
• wiebelogen 8mm
• oranje chenilledraad (pijpenrager)
• een lijmpistool
• een stuk karton

Zo ga je te werk:

1. Neem het stuk karton en knip er twee gelijke rondjes uit van ongeveer zeven centimeter diameter. Knip in het midden van die rondjes twee kleine cirkels uit, zodat het lijkt op een donut. Let wel op, de cirkels mogen niet te groot zijn.

2. Leg vervolgens de twee rondjes op elkaar en neem de gele, wollen draad. Wikkel het touw rond het karton totdat het gat helemaal is opgevuld. Neem de schaar en snijd de draad door, dit doe je door met je schaar tussen de twee kartonnetjes te knippen. Wikkel een nieuw stukje geel touw tussen de twee cirkels en maak een dubbele knoop. Daarna kan je het karton verwijderen. Wat overblijft is een pompon, die je nog kan rondknippen indien nodig.

3. Voor de volgende stap heb je de oranje chenilledraad nodig. Hieruit maak je de pootjes en de snavel. Zorg ervoor dat de pootjes lang genoeg zijn, zodat je ze nog kan buigen. De snavel mag kleiner, maar die moet je ook in twee kunnen plooien.

4. Nu hebben we alle onderdelen om het kuikentje te maken. Warm het lijmpistool op en doe een kleine hoeveelheid lijm op de poten. Doe dit ook met de snavel en de wiebeloogjes. Zorg dat de uiteinden van de gebogen snavel in het beestje zitten. De pompon kuikentjes zijn klaar voor gebruik!