Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Vliegen met een baby: tips voor een zorgeloze vlucht

doorMelanie Goethalsop 26/06/2017

Schrikt vliegen met een kleintje je af? Pieter Declercq en Dimitri Desender, de papa's achter het gloednieuwe boek 'Vaderklap', geven ons graag wat tips mee vanuit hun persoonlijke reiservaringen met baby's.

- Less is more, echt waar. Probeer zo veel mogelijk mee te geven met de bagage. Meer handbagage is alleen meer sleuren, zweten en stressen.

- Vaak mag je met de kinderwagen tot aan de gate. Sommige luchthavens hebben zelfs kinderwagens ter beschikking. Bij het boarden moet je alles dragen. En iedereen weet dat er in het vliegtuig nu ook weer niet zoveel plaats is.

- Hou een zak apart met essentials: een flesje, melkpoeder, wat klein speelgoed, een fopspeen, een doekje of knuffel, een pamper, vochtige doekjes en een dekentje tegen de airco.

- Probeer het slaapmoment een beetje uit te tellen. Met enig geluk valt je zoon of dochter in slaap tijdens het vliegen. Pijnlijk voor je slapende arm, beter voor zowel jouw oren als die van de honderd andere passagiers. Al geldt hier zeker: ken je kind.

- Verversen is een optie in het vliegtuig. Al is het best krap in zo'n hokje.

- Melk en melkpoeder mogen mee. Babyvoeding, zelfs in glazen potjes, is bijna altijd toegelaten. Opwarmen gebeurt au bain-marie, dus begin op tijd. Of vraag warm water en breng het op temperatuur door het te mengen met koud water.

- Pijnlijke oortjes komen meestal alleen bij het dalen voor, maar je bent nooit zeker. De landing is het ideale moment om je baby eten te geven.

Meer lezen? In het boek 'Vaderklap, inspirerende momenten voor vaders en kinderen' bundelen twee jonge vaders de ankermomenten van hun eerste jaren als papa. Via persoonlijke anekdotes, interviews en coole activiteiten willen ze hun collega-vaders boeien en inspireren. Het resultaat is een boek vol eigen verhalen en mooie foto's.

'Vaderklap' (€ 22,50 - Van Halewyck)