Weg cadeaustress met de 3-cadeautjesregel

doorValérie Wautersop 20/12/2019

Ben jij zo iemand die altijd teveel cadeautjes voor de kinderen onder de boom heeft liggen? Dan is deze cadeautip misschien wel iets voor jou.

Ben jij zo'n moeder die het heerlijk vindt om de enthousiaste blik op het gezicht van je kinderen te zien bij het openen van de kerstcadeaus? En vind je het ook jammer dat er na vijf minuten al niet veel meer overblijft van die blijheid? Dan is de 3-cadeautjesregel absoluut iets voor jou.

We maken ons er namelijk allemaal wel schuldig aan om teveel cadeaus te willen kopen voor onze kroost. Maar jammer genoeg is het daardoor steeds moeilijker om de kinderen tevreden te stellen (en laat ons eerlijk zijn: vrezen we er voor dat ze vroeg of laat in verwende nesten veranderen). Enter de zogenaamde 3 Gift Christmas Rule, die z'n oorsprong vond bij het kerstverhaal en de cadeaus die Jezus kreeg van de 3 Wijzen. Het achterliggende idee hiervan is om je kinderen met kerst 3 cadeautjes te geven, en het daar ook bij te houden. Elk van de cadeaus valt binnen 1 categorie: een cadeautje dat ze willen (dat ene irritante stuk speelgoed dat veel te veel lawaai maakt, bijvoorbeeld), een cadeautje dat ze nodig hebben (denk hierbij aan een nieuwe jas of een nieuw paar schoenen) en een cadeautje om te lezen. Op deze manier weersta je de verleiding om te veel onnodige dingen te kopen, maar hebben je kinderen nog steeds het plezier van het openen van verschillende pakjes.