Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Wie vindt ze? 5 paaszoektochten in 5 Vlaamse provincies

doorSarah Van De Vijverop 31/03/2017

Elk jaar kan je tijdens de paasvakantie eitjes rapen. Ook dit jaar gaat de zoektocht verder. Hieronder vind je één paastocht per Vlaamse provincie.

Oost-Vlaanderen
Het Belfort in Gent doet op zaterdag 8 april mee aan de paaseierenzoektocht. Kinderen tussen 4 en 10 jaar zijn welkom om één van de vier workshops bij te wonen. Daarnaast kunnen ze met een beetje geluk enkele paaseitjes vinden in het fort. Je kan je kinderen vooraf inschrijven voor de workshops op volgende tijdstippen: 10:30, 12:30, 14:30 en 16:30. Er is ook een knutselhoek voorzien waar de kinderen zich kunnen uitleven tijdens het wachten. Let wel, de kostprijs per kind bedraagt €5. Inschrijven kan via info@gandante.be.

West-Vlaanderen
Ook in West-Vlaanderen kunnen je kinderen op zoektocht gaan dankzij de gezinsbond van Deerlijk. Op het speelplein van het Gaverdomein in Deerlijk in de Vercruysse de Solartstraat kan je op zondag 9 april van 10 uur tot 12 uur eitjes rapen. Samenwerking is hier belangrijk, want na de tocht worden alle eitjes verdeeld onder de aanwezige kinderen. De ouders kunnen een drankje kopen in de bar. Bovendien is deze activiteit gratis. Voor meer informatie kan je terecht op het nummer 0473 23 50 23, of stuur een mail naar bondgenootjes@gezinsbonddeerlijk.be.

Provincie Antwerpen
In Aboretum Kalmthout, een botanische tuin, gaat de zoektocht naar het gouden ei van start. Tussen zaterdag 1 april en maandag 17 april zijn alle kinderen welkom om de 99 kleurrijke afbeeldingen van paaseieren te vinden. Elke deelnemer krijgt een speurkaart waarop hij of zij zoveel mogelijk eieren moet verzamelen. Uiteraard gaat je kleine spruit niet met lege handen naar huis. Elke deelnemer krijgt hoe dan ook een chocoladeverassing. Voor €2,50 per persoon kan je genieten van deze kleurrijke zoektocht tussen de verschillende planten in de tuin. Voor meer informatie kan je terecht op het telefoonnummer 03 666 67 41 of info@arboretumkalmthout.be.

Limburg
Ook in Limburg organiseert de gezinsbond een paastocht. De bond van Neerpelt geeft elk kind wat wils in de Ralleylaan 3 op zondag 9 april van 9 uur tot 10 uur. Is je kind jonger dan 13 jaar, schrijf hem/haar dan in vóór zaterdag 1 april via het mailadres gezinsbond.neerpelt@gmail.com. De gezinsbond heeft voor elke deelnemer een verassing. De toegangsprijs bedraagt €5,50.

Vlaams-Brabant
Kom zeker langs op de Gemeentelijke Technische Tuinbouwschool te Merchtem, want daar kan je op maandag 10 april de paashaas meehelpen zijn paaseitjes te zoeken. Vanaf 10 uur is je spruit welkom in de Molenbaan 54 te Merchtem. Wie zoekt, die vindt want elk gevonden paaseitje mag je meenemen naar huis. Achteraf is er ook tijd voorzien om met de paashaas op de foto te gaan. Een pluspunt, de tocht is volledig gratis.