Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo krijg je je kinderen wel in bad

doorNele Annemansop 14/01/2017

Mensen die geen kinderen hebben, denken bij het nemen van een bad vooral aan sfeervolle kaarsjes, zalig relaxen en fancy oliën die je huid doen stralen. Mama’s met kinderen die het haten om een bad te nemen, associëren badtijd eerder met urenlang tegenpruttelen, chaos en natte vloeren. Maar omdat kinderen van tijd tot tijd toch gewassen moeten worden, hier vier tips zodat badtijd weer stuk aangenamer wordt.

1. Investeer in een duikbril
Ondanks dat er al veel soorten bestaan die niet in de ogen prikken, is shampoo in hun ogen nog altijd een van de belangrijkste redenen waarom kinderen niet in bad willen. Koop daarom samen een leuke duikbril en hou altijd een droog washandje in de buurt om het sop uit hun gezicht te vegen.

2. Denk out of the box
Scheerschuim, badbruistabletten, waterbestendige armbanden, kleurpotloden voor in bad, bellenblazers … welk speelgoed dan ook kan voor meer plezier zorgen, waardoor je kids er zullen naar uitkijken om een bad te nemen.

3. Was ze eens op een ander moment
Voor sommige gezinnen is een rustgevend bad na het avondeten dé perfecte manier om het bedtijdritueel in te zetten. Maar een kind dat al niet graag een bad neemt na een drukke dag proberen te wassen, zorgt alleen voor nog meer verzet. Er is geen wet die je verbiedt om je kinderen ’s morgens of net na schooltijd in bad te stoppen.

4. Start langzaam
Als je kind een intense angst heeft om in bad te gaan, bouw het badritueel dan geleidelijk aan op. Was het eerst drie dagen aan de wastafel met een washandje. De volgende drie dagen zet je het in een leeg bad en was je het daarin. De dagen daarna voeg je telkens wat meer water toe. Geef je kind ook het gevoel dat het controle heeft door het zijn washandje en speelgoed zelf te laten kiezen. Binnen enkele weken zal het dan hopelijk een heel pak rustiger én schoner zijn.