Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo maak je van je vakantie met kinderen een succes

doorValérie Wautersop 18/02/2017

De krokusvakantie staat bijna voor de deur. Wie vakantieplannen heeft met de kinderen leest dit er het best even op na!

'Wat maakt een vakantie met kinderen een succes?', dat was de centrale vraag waarover vakantiehuizenexpert Belvilla zich boog. Zowel volwassenen als kinderen werden bevraagd voor het onderzoek, waaruit enkele verrassende conclusies kwamen.

Als het aan de kinderen ligt, moeten ouders vooral niet uitslapen op vakantie en vooral veel ‘ja’ zeggen. En ze willen zwemmen, zwemmen en nog eens zwemmen! Dat laatste geven ook de volwassenen aan. Zij noemen als belangrijkste faciliteiten op een vakantieadres voor kinderen:

  1. een zwembad (73%)
  2. wifi (53%)
  3. speelfaciliteiten (42%)

Tijdens de reis naar de vakantiebestemming is het geen verrassing dat de tablet en smartphone als grootste vermaak in de auto worden aangeduid. Amper 20% van de kinderen waardeert nog een goed boek.

Cultuurbarbaren?

Ontspanning is bij ruim de helft van de gezinnen het favoriete tijdverdrijf op vakantie, aldus de volwassenen. Een 20% is het liefst sportief bezig. Slechts 10% geeft de voorkeur aan cultuur. Zijn we zulke cultuurbarbaren dat we kennelijk liever met de tablet bij het zwembad zitten? Kinderen geven aan juist actief te willen zijn op vakantie. “Anders kun je net zo goed thuisblijven!”.

De zee boven de bergen en de bossen

Reisgezelschappen met kinderen boeken het liefst een vakantie aan zee (47%), gevolgd door de bergen (21%). Zo’n 18% verkiest een vakantie in het bos. Het belang van andere kinderen en kinderactiviteiten in de buurt, varieert per soort vakantie. Voor een zomervakantie is dit bijna drie keer belangrijker dan voor een weekendje weg.

Als kinderen zelf een vakantiehuis mogen kiezen, is dit de top drie:

1. Een vette villa met privézwembad (53%)
2. Een Sea Lodge op een vakantiepark nabij het strand (47%)
3. Een bijzonder huis, zoals een grotwoning (40%)