Zomer zonder zeuren: 5 toptips voor de laatste weken van de vakantie

doorValérie Wautersop 07/08/2019

De eerste maand van de vakantie heb je moeiteloos weten overbruggen. Raakt de inspiratie voor toffe activiteiten inmiddels een beetje op? Dan hebben wij 5 leuke voorstellen.

1. Groetjes uit de achtertui

Maak gebruik van de laatste maand van de vakantie om je kinderen nog snel een briefje te laten schrijven naar hun familie of klasgenootjes. Ga samen aan de slag om schattige enveloppes te versieren, en verstuur vervolgens een grappig of lief kaartje met groetjes uit de achtertuin. Je kan op de site easypeasyandfun.com voor 5 Dollar printbare enveloppes bestellen, of je kan natuurlijk gewoon zelf aan de slag. Hier vind je alvast een schattig voorbeeld. 

2. Legobrownies bakken


Waarom kiezen voor 'saaie' gewone brownies als je er ook een variant in de vorm van het populaire plastic steentje van kunt maken?

Dit heb je nodig:

 • brownies (zelfgemaakt of voorverpakt)
 • 250 g poedersuiker
 • water (enkele eetlepels)
 • vergeperst citroensap (van ongeveer een halve citroen)
 • eetbare kleurstoffen
 • M&M's

Zo ga je aan de slag:

 1. Zeef de poedersuiker in een grote kom.
 2. Doe er het water en het citroensap beetje bij beetje bij tot het glazuur vloeibaar wordt en er een mooi glad papje ontstaat (ongeveer 1 à 1,5 eetlepel per 100 g poedersuiker).
 3. Verdeel het glazuur over enkele bakjes.
 4. Doe in elk bakje enkele druppeltjes kleurstof en meng het geheel.
 5. Bestrijk nu de brownies met het glazuur en leg er M&M's op.
 6. Laat opstijven in de ijskast en smullen maar!

3. Viva virtueel

Is je kind verknocht aan schermpjes, maar wil je graag dat hij of zij ook creatief aan de slag gaat? Dan is het Virtual Reality pakket van Nintendo Labo voor de Switch misschien wel iets voor jou. Voor ze aan de slag kunnen met het spel moeten de kinderen eerst de handen uit de mouwen steken en aan het knutselen slaan. Vervolgens kunnen ze de wereld van de Virtual Reality gewoon thuis ontdekken. Spectaculair en uren knutselpret gegarandeerd.

4. Boekenjagen

Houdt je kind van lezen? Dan is het zeker de moeite waard om lid te worden van Facebookgroep 'De Boekenjagers'. Ga deze zomer samen op zoek naar boeken die anderen voor jullie achterlaten, of verstop zelf een exemplaar voor je medejagers. Via de Facebookgroep kan je laten weten waar jij een boek hebt achtergelaten, of ontdek je waar er bij jullie in de buurt een boek verstopt ligt.

5. Spoorfietsen

Nog nooit van spoorfietsen gehoord? Hoog tijd dat daar verandering in komt, want deze leuke activiteit weet zowel klein als groot te entertainen. Ook deze zomer kan je in het noorden van Antwerpen terecht voor een leuke fietstocht over de oude spoorlijn die Kapellen en Brasschaat met elkaar verbindt. Vertrekken doe je in Kapellen. Stap er met het hele gezin (of vriendenkring) op een spoorfiets en trap zo'n 5 kilometer naar het militair vliegveld van Brasschaat, tussen het groen, langsheen historische bunkers en over de Antitankgracht. Weer op krachten komen doe je in de gezellige brasserie 'Perron Noord', terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin of zich vergapen aan de charmante vliegtuigen die hier tijdens het weekend opstijgen en landen. Voldoende uitgerust? Kruip dan met z'n allen nog een laatste keer op de spoorfiets voor een klein uurtje trappen richting het vertrekpunt in Kapellen.

Reserveren kan je hier.