Zomerzonderzeuren tip 35: wandelen in Luxemburgs Klein Zwitserland

doorLynn Guillaumeop 10/08/2017, laatst bijgewerkt op 03/08/2017

Negen weken schoolvakantie overbruggen is voor heel wat ouders geen sinecure. Wij helpen graag een handje door jullie elke dag een leuke tip voor te schotelen. Vandaag in de kijker: wandelen in Luxemburgs Klein Zwitserland.

Droom je ervan om volgende zomer een actieve gezinsvakantie in Zwitserland te boeken, maar weet je niet hoe het met de wandelbenen van je kids gesteld is? Dan de regio Mullertahl de ideale oefenplek. Je hoeft er niet eens lang voor in de wagen te zitten. Het prachtige natuurgebied ligt in Luxemburg, op amper drie uur rijden vanuit Antwerpen. De streek kreeg haar bijnaam 'Klein Zwitserland' niet zomaar. Met haar indrukwekkende rotspartijen, hoge plateaus, riviertjes en ongerepte natuur waan je je er écht in de Zwitserse bergen. Al dat moois weet ook kinderen te boeien. Zij wanen zich op een grote avonturentocht en hebben niet eens door dat ze aan het wandelen zijn. Vergeet zeker geen zaklamp mee te nemen. Die komt van pas wanneer je doorheen smalle rotskloven moet.

Maak je er graag een weekendje van? Dan is logeren bij Camping Martbusch (in Berdorf) een echte aanrader. Je kan kiezen of je er in een tent, stacaravan, chalet of (mega)pod slaapt. De camping is proper, betaalbaar (wij betaalden € 110 voor twee nachten in een megapod) en ligt pal naast tal van wandelroutes. Een schot in de roos, voor klein én groot.