Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

10 makkelijke manieren om actief te blijven als je een bureaujob hebt

doorNele Annemansop 04/08/2017

Hier kwam je al te weten waarom je de benen wat vaker zou moeten strekken, maar als je elke dag gekluisterd zit aan je bureau is het niet altijd even makkelijk om voldoende te bewegen. Daarom vonden wij enkele eenvoudige manieren om toch actief te blijven tijdens je werkdag.

Download een app
Wij zijn fan van de app Stand Up!, maar je kan evengoed het alarm van je smartphone instellen om je eraan te herinneren elke dertig minuten op te staan.

Vergader buiten
Trek eens naar buiten in plaats van je meeting in een muffe vergaderzaal te laten doorgaan. Je voegt niet alleen wat extra stappen toe aan je stappenteller, maar de frisse lucht zorgt ook voor een boost van creativiteit.

Maak omwegen
Moet je iets uit de printer halen? Neem dan de langst mogelijke weg van en naar je bureau.

Breng je collega's een bezoekje
Bonuspunten als je collega op een andere verdieping of in een ander deel van het gebouw werkt.

Wandel terwijl je belt
Een kort telefoontje kan al snel uitlopen tot een uur. Denk dan aan al de extra calorieën die je verbrandt als je die tijd al wandelend doorbrengt en je zal nooit nog aan je bureau willen bellen.

Neem altijd de trap
Zelfs al ligt je kantoor op de tiende verdieping - én draag je die dag hakken -, neem altijd de trap voor de eerste drie of vier verdiepingen en spring dan in de lift voor de laatste (want hey, elk beetje helpt).

Vul regelmatig je beker water bij
Ruil je grote kruik in voor een kleine beker zodat je vaker moet opstaan om hem bij te vullen. Hou dat vol en je maakt meteen ook wat extra reisjes naar het kleinste kamertje.

Friemel met je benen
Alleen al door regelmatig wat te friemelen met je benen kan je tot honderd extra calorieën per dag verbranden. Zet dus gauw die Spotifyplaylist op en begin te bewegen.

Doe wat subtiele oefeningen
Je benen op en neer liften, je buikspieren aantrekken … al die oefeningen zijn net discreet genoeg zodat je collega's ze niet zullen opmerken. Oké, je squats zullen ze wel zien, maar overtuig ze dan gewoon om mee te doen.

Maak je bureau elke dag schoon
Gooi alle papieren en post-its die je niet meer nodig hebt weg en maak je bureau elke dag schoon. Je krijgt net dat tikkeltje extra beweging én je hebt een nette werkruimte om de volgende morgen naar terug te keren. Win-win!