10 x de mooiste kersttrends waar wij nu al niet meer op kunnen wachten

doorNele Annemansop 07/12/2017

Van ondeugende toetjes tot Scandinavische couverts: hier zijn onze top 10-trends voor de feestperiode.

Matching pyjama’s
Is het altijd zoeken naar wat je gaat aantrekken voor die jaarlijkse familiefoto? Kies dan eens voor matching pyjama’s: weg keuzestress én zelfs je hond voelt zich niet meer buitengesloten.

Eetbare kommen
Byebye braadpan van tante Mieke. Deze feestperiode worden de gerechten geserveerd op borden waar je ook een hapje van kan nemen. Denk aan: je macaroni met hesp en kaas in een eikenpompoen, alles wat je kan serveren in broodkommen of aubergines gevuld met quinoa.

Minimalistisch bestek
Hygge was vorig jaar al een trend, maar dit jaar zien we hem ook op je bord. Scandinavische eenvoud troef met sobere glazen, minimalistische decoratie en houten servies. (En vergeet ook zeker die kleine dennenappels niet.)

Oudroze en zachtoranje
Niet het typische rood en groen, maar roze en oranje zijn dit jaar de verfrissende kleuren die jouw kerstinterieur aankleden. Gebruik ze bijvoorbeeld als kleur voor de linten rond je kransen of als detail op je feesttafel. Wedden dat je complimentjes krijgt?

Alcohol in een toetje
Een cocktail of een glas wijn zijn passé, voortaan mix je je alcohol in je eten. Denk aan: alcoholsnoepjes, -desserts of -koekjes en laat die champagnesorbet maar komen!

Pompons
Pompons zijn de rode lintjes anno 2018. Hang ze in je kerstboom, versier er je cadeautjes mee, gebruik ze als decoratie … de mogelijkheden (en kleuren) zijn eindeloos!

Decadente chocolademelk
Dit jaar krijgt je chocolademelk een koninklijke behandeling. Of je nu kiest voor het eenhoornthema of een berg slagroom met koekjes: jouw topping steelt dit jaar de show!

Gouden eyeliner
Zonder gouden eyeliner stap jij deze kerstperiode niet de deur uit. De glitters flatteren elke huidtint en voegen de perfecte hoeveelheid feestelijkheid toe aan je outfit.

Oldskool cadeautjes
Sla de lange rijen bij elektrowinkels over en kies voor ouderwetse geschenken die niet het zoveelste nieuwste gadget zijn. Denk aan: boeken voor kinderen, sokken voor je broers en zussen en mooi briefpapier voor je mama. Wedden dat die veel langer meegaan?

Alles op z’n Frans
Joyeux Noël, want dit eindejaar halen we de mosterd bij de Parijzenaars. Denk aan: een diner op kerstavond in plaats van een uitgebreide lunch op kerstdag, minimalistische decoratie (zeker buiten) en bubbels in plaats van eierpunch. Magnifique!