Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

10 x winterpret deze kerstvakantie

doorNele Annemansop 23/12/2016

Nog geen plannen deze kerstvakantie? Wij zochten de leukste winterse uitstapjes voor je uit!

1. Mechelen houdt je warm
Nog op de valreep op zoek naar een leuk eindejaarscadeau? Dan staan de Mechelse winkelstraten paraat. Voor de kinderen is er ook heel wat pret tijdens het shoppen in de binnenstad! Carrousel ‘De Malle Zwever’ is een kleine, nostalgische zweefmolen met mooie verlichting. De handel- en horecazaken delen gratis bonnetjes uit aan de kleinsten. Wie geen gratis ticketje heeft, betaalt € 0,50 per ritje aan de molen. Tijdens de kerstvakantie kan je er ook nog terecht voor tal van workshops, een doe- en knutselnamiddag en in de gezellige winterbar.
Meer info: www.mechelenhoudtjewarm.be.

2. Water- en circuspret in Aqualibi
Tot en met 8 januari staat naast Aqualibi het circus Bouglione. Voor het eerst bieden beide organisaties samen een leuk programma aan voor het hele gezin tijdens de kerstperiode. Het circus Firmin Bouglione bestaat al enkele jaren en is voorzien van allerlei koorddansers en jongleurs, maar ook kamelen en paarden zorgen voor een onvergetelijke namiddag. Voor de voorstelling, of erna, kunnen de bezoekers genieten van een warme duik in het tropisch zwembad van Aqualibi. 29 °C wanneer het buiten vriest, dat is mooi meegenomen!
Voor een toegang Aqualibi en circus Bouglione is er een speciaal combiticket voor € 25 per persoon, kinderen kleiner dan 1m20 betalen slechts € 15.
Meer info: www.aqualibi.be.

3. BrasSCHAATST winterdorp
Heb je het liever wat kleinschaliger? Dan tippen we je graag het BrasSCHAATST winterdorp. Tot en met zondag 8 januari zwaaien de houten chalets er hun deuren open voor het publiek. Geniet op de overdekte terrassen of in de foodtruckcorner van lekkere drankjes en hapjes of bind de schaatsen aan op de grote ijspiste, die zelfs de grootste is van Noord-Antwerpen. Ook aan de kinderen werd gedacht. Zij kunnen zich uitleven op de speciale kinderpiste of in een van de talrijke attracties, want in de dreef naast het winterdorp staat traditiegetrouw de gezellige winterfoor.
Het winterdorp is gratis toegankelijk. De inkom voor de ijspiste bedraagt € 7 per persoon. Wie zijn eigen schaatsen meebrengt, betaalt € 5. Je schaatst zolang je wil. Voor de kinderen zijn er speciale schaatsbeertjes voorzien.
Meer info: www.brasschaat.be.

4. Ieperse kerstsfeer
In Ieper op de Grote Markt is het deze kerst heerlijk vertoeven bij dertig sfeervolle chalets waar je kan genieten van typische kerstmarktproducten. En ook dit jaar pakt Ieper uit met een overdekte ijspiste. Schaatsen kan dus op elk moment van de dag. Weer of geen weer! Tijdens de weekends is er volop animatie voorzien om het publiek een aangenaam bezoek te garanderen. Zo entertaint Blitz alle kids op zaterdag 7 januari 2017 om 15.00u. Bovendien kunnen schaatsliefhebbers om 16.00u de schaatsformatie 'Kryos On Tour' en voormalig Belgisch kunstschaatser Katrien Pauwels aan het werk zien. Fun verzekerd!
Meer info: www.kerstmarkt-ieper.be.

5. Provençaals dorp in Leuven
Leuven pakt dit jaar uit met een Provençaals dorp op z’n populaire kerstmarkt. Aan een dertigtal standen uit de Franse Provence kan je proeven van zuiderse delicatessen of de typische santons bewonderen, de handgeschilderde beeldjes die het kerstverhaal voorstellen.
Meer info: www.wintertijdinleuven.be.

6. Winterfeesten in Gent
Op zoek naar winterpret voor de kinderen? Tijdens de Gentse Winterfeesten kunnen ze zich uitleven op een ijspiste van 700 m², kennismaken met Snowy de ijsbeer of een ritje wagen op de 15 m hoge carrousel Sapin Magique.
Meer info: www.winteringent.be.

7. IJssculpturenfestival in Hasselt
In het Hasseltse Winterland vergaapt groot en klein zich aan het sprookjesachtige ijssculpturenfestival Ice Magic, waaraan 12 internationale ijskunstenaars gewerkt hebben. Trek je warmste jas en wanten aan, want figuren als de 6 m grote Langeman van Hasselt zijn op hun best in een omgevingstemperatuur van -6 °C.
Meer info: www.winterland.be.

8. Feeërieke stadswandeling in Antwerpen
Tijdens de eindejaarsperiode straalt een stad nog meer. Met een winterdorp, schaatspiste, kerstmarkt, reuzenrad … heeft Antwerpen alles in huis voor een dagje vertier. En waarom ook niet wat cultuur opsnuiven? Tot en met vrijdag 30 december neemt Visit Antwerpen je graag mee op een feeërieke winterwandeling. Kuier door het historisch hart van Antwerpen, luister naar kerstanekdotes en ontdek het ontroerende verhaal van Nello en Patrasche. De wandeling begint aan de Sint-Andrieskerk en eindigt zo’n twee uur later aan de Kathedraal.
Iets voor jou? Reserveer dan snel je tickets hier of via het bezoekerscentrum op Grote Markt 13 of in het Centraal Station.
Meer info: www.winterinantwerpen.be.

9. Licht- en klankspektakel in Brussel
Brussel is en blijft een van de mooiste steden om de kerstdagen door te brengen. Vijf weken lang bezetten 240 chalets, verschillende kermisattracties en een overdekte ijsbaan de mooie binnenstad. Wat je absoluut niet mag missen is de majestueuze kerstboom en het prachtige licht- en klankspektakel op de Grote Markt.
Benieuwd naar het magische spektakel? De show is nog te zien tot 1 januari, van maandag tot donderdag elk uur van 17u tot 22u. Vrijdag, zaterdag en zondag elk halfuur van 17u tot 22.30u.
Meer info: www.winterpret.be.

10. Gezellige kerstmarkten in Brugge
In de historische stad vind je elk jaar maar liefst twee gezellige kerstmarkten waar je urenlang kan rondkuieren: op de Grote Markt en het Simon Stevinplein.
Meer info: www.brugge.be/kerstmarkt-5.