3 voedingsmiddelen die je op de verkeerde manier pelt

doorNele Annemansop 08/11/2016, laatst bijgewerkt op 08/11/2016

Zit jij ook minutenlang te peuteren en te knoeien aan het pellen van een ei of knoflook dat je haren ervan rechtkomen? Gedaan ermee! Vanaf nu pel jij de volgende drie voedingsmiddelen in minder dan tien seconden. Alsjeblieft!

1. Knoflook
Neem de knoflookbol in je hand en druk hem met een harde beweging plat. Neem daarna een roestvrijestalen kom, gooi de knoflook erin, zet er een deksel op en schudden maar. Tien seconden later en je knoflookbol is volledig gepeld.

2. Hardgekookt ei
Gedaan met minutenlang peuteren. Vul een vierde van een glas met water, zet je hand erop en schudt tien seconden. De schaal zal er vanzelf afvallen.

3. Banaan
Pel je banaan omgekeerd. Zit dus niet aan de bovenkant te prutsen maar knijp in de onderkant van de banaan. Je zal zien dat het pellen nu een stuk makkelijker gaat en zonder smurrie aan je handen.