Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

4 makkelijke tips die je fitter, gezonder en blijer maken

doorLieve Claeysop 16/03/2017

Fit en gezond en vol energie door het leven gaan? Graag! Daar veel inspanningen voor doen en veel voor laten? Liever niet … Wel, begin dan met deze vier tips!

1. Stop met diëten
Het klinkt wat tegenstrijdig, maar wil je fit en energiek en in je beste vorm door het leven gaan, dan kan je beter stoppen met diëten. Veel diëten werken wel, maar hun resultaat is vaak maar tijdelijk, en laten we eerlijk zijn: meestal zijn ze niet zo makkelijk vol te houden, met een slecht humeur tot gevolg. Geef liever de voorkeur aan een gezond eetpatroon dat je permanent kan blijven volhouden. Het resultaat volgt misschien wat langzamer, maar alleen zo kan je op een blijvend effect rekenen.

2. Stap uit je comfortzone
‘Ik heb geen tijd om te sporten’ of ‘Yoga is veel te zweverig voor mij': we hebben allemaal excuses die ervoor zorgen dat we in de zetel blijven hangen. Daar is maar één remedie tegen: stap uit je comfortzone. Probeer iets nieuws, ervaar het, en trek er dan pas je conclusies uit. Besef ook dat nieuwe gewoontes aanleren tijd vraagt en niet van vandaag op morgen gaat. Geef het dus een kans en haak niet al na een week af.

3. Verstop je weegschaal
Voor velen staat fit zijn gelijk aan een zo laag mogelijk cijfer op de weegschaal. Maar hoewel het belangrijk is om je gewicht onder controle te houden, zegt dat cijfer op de weegschaal ook niet alles. Over de verhouding vet- en spiermassa kom je bijvoorbeeld niets te weten. Focus je daarom niet te veel op je gewicht, maar neem de spiegel of je kleding als graadmeter. Ook zij geven namelijk een goede indicatie van hoe goed je bezig bent. Laat ook het idee dat we allemaal graatmager moeten zijn los en concentreer je op de beste vorm voor jou.

4. Geniet van het leven
Ontspannen en leuke dingen ondernemen zijn onontbeerlijk om je energiek te voelen. Maak er dus niet één keer per maand maar wel elke dag de tijd voor. Als je je gelukkig en ontspannen voelt, zal je je bovendien ook sterker voelen en beter in staat zijn om de juiste keuzes te maken.