Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

4 snelle oefeningen om computermoeheid te verbannen

doorValérie Wautersop 26/07/2016

Behoor je niet tot de gelukkigen die zich enkele weekjes verlof kan veroorloven deze zomer? Dan komen deze snelle oefeningen vast van pas.

Pijnlijke vingers door je smartphone: tik je vingers op tafel

Ooit al gehoord van de zogenaamde 'smartphone-klauw'? Die ontstaat wanneer je vingers beginnen te verkrampen nadat je te lang op je smartphone bezig bent. Strek daarom je vingers uit en tik met elke vinger apart op je bureaublad. Herhaal drie keer voor elke hand om kramp in je vingers te voorkomen.

Een vastzittende nek verhelp je met wat yoga achter je bureau

Voelt je nek wat stram aan door een gebrek aan beweging, dan breng je best je linkerarm langs je lende naar je rug. Je recherarm breng je achter je nek door naar je rug, waardoor je de vingers van je beide handen met elkaar kan verstrengelen. Hou deze pose enkele tellen aan en verwissel dan van kant. Bonuspunten als je tegelijkertijd nog het beeld van een onbewoond eiland kan oproepen in je hoofd.

Haal je schouders op om de spanning daar weg te nemen

Elke keer er een lastige mail of een moeilijk telefoontje binnenkomt op je werk span je je schouders onbewust op. Om de spanning daar weer weg te halen moet je bewust tijd maken om je schouders weer te ontspannen. Dit doe je door in te ademen, en vervolgens je schouders zo hoog mogelijk op te trekken. Hou die pose enkele tellen aan en ontspan. Herhaal drie keer.

Vermoeide ogen verhelp je door te knipperen

Het lijkt een beetje bizar, maar begin even overdreven te knipperen met je ogen wanneer je voelt dat die vermoeid beginnen worden. Vergeet je dit vaak, dan kan je ook een andere tip toepasssen. Stel een timer in op je laptop of smartphone, zodat die je elke 20 minuten een waarschuwing geeft. Staar op dat moment gedurende 20 seconden naar een punt dat 20 meter van jou verwijderd is. Je ogen zullen je dankbaar zijn.