4 x snelle en gezonde hapjes voor bij je zomercocktail

doorValérie Wautersop 15/07/2016, laatst bijgewerkt op 11/07/2016

We schotelen je elke week een nieuwe cocktail voor deze zomer? Wat je daarbij eet? Deze snelle, makkelijke én gezonde hapjes natuurlijk. Smakelijk!

  1. Een donker gesneden brood met daarbij een lekkere biologische walnotenolie die bulkt van de omega 3. Wel na opening koel bewaren, anders wordt deze olie snel slecht. Ook een zachte olijfolie - tjokvol stoffen die onze weerstand ondersteunen- van eerste persing smaakt met een draai peper en wat fleur de sel.
  2. Tzatziki is een frisse, magere dip die in een wip gemaakt is. Voeg 1/2 komkommer bij anderhalve kop Griekse yoghurt, 2 gesnipperde lookteentjes, 2 el olijfolie, 1 el azijn, 1/2 tl grof zeezout en 1 el dille. Mix en koel af.
  3. Pikante kipdip voor de pittige carnivoren: mix 120 g vetarme zachte kaas, 2 el hete saus, 1 kopje versnipperde mozarella, 1 kop Griekse yoghurt, 1/4 kopje gorgonzola, 2 kopjes fijne snippers gekookte kip in een sauspannetje en laat op lage temperatuur zo'n 15 minuten met elkaar versmelten. Koel af en serveer met taco's of brood.
  4. Groentesticks met een slanke dressing. Meng daarvoor 1/3 mayonaise, 2/3 Griekse yoghurt, 1 tl mosterd, een snufje suiker, peper en zout, en gesnipperde bieslook. Voeg eventueel een teentje gesnipperde look toe.