5 decoratietips voor een gezellig eindejaar

doorValérie Wautersop 30/11/2017

Nu het buiten steeds kouder wordt maken we het binnen graag gezellig. Opruimcoach Tina Favache vertelt ons graag hoe we het huis eenvoudig en goedkoop kunnen klaarstomen voor de eindejaarsperiode.

Tip 1: Geen sneeuw? Maak gewoon zelf een sneeuwman!


Iedereen heeft wel ergens een eenzame witte kous liggen. Geef hem een 2de leven door er een ludieke sneeuwman van te maken. Je hebt enkel nog een zakje rijst, een paar knoopjes en een stift nodig om hem te decoreren.

 

Tip 2: Originele decoratie voor je dressoir of buffetkast

Ga naar buiten en zoek een hoop afgevallen bladeren. Laat ze binnen mooi plat opdrogen en begin te versieren. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een tipp-ex stift om mooie tekeningen te maken op de gedroogde bladeren. Goedkoop en eenvoudig en weer wat minder op te ruimen buiten !

 

Tip 3: Onverwacht geen inpakpapier meer in huis?

Geen paniek, je hebt waarschijnlijk nog zeer leuke dingen liggen waar je helemaal niet aan dacht en die toch dienst kunnen doen. Oude landkaarten of muziekpartituren die niet meer gebruikt worden geven je cadeautjes een creatieve look.

 

Tip 4: Magische tekeningen op het raam

Als je nog een oud stuk handzeep hebt liggen kan je hiermee mooie tekeningen maken op je ramen. Achteraf zijn deze eenvoudig met wat water te verwijderen. Geen verspilling dus en een goede manier om je ramen na de feestdagen nog eens een extra kuisbeurt te geven.

Tip 5: Extra feestelijke tafel


Haal die reserve wijnglazen even uit de kelder of van de zolder. Draai ze om (voet omhoog), voeg een takje groen toe en zet er een kaarsje bovenop. Je hebt direct een leuke en unieke kaarshouder.

 

Voor nog andere leuke opruimtips kan je een kijkje nemen in de facebookgroep “365x opruimen”, deze is gratis en vrijblijvend.